Sokat keresett értékesítéssel Gyurcsány cége

Putsay Gábor – 2016.01.12. 02:45 –

Eladta az Altus, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök cége a hengergumizással foglalkozó Béta-Roll Zrt.-ben meglevő 75 százalékos részesedését.

Ezzel az Altus kilencszázmillió forintot keresett. Mint azt az Origo közölte, a Béta-Roll új tulajdonosa a hengergumizásban piacvezető német Böttcher Gmbh. Az Altus Portfólió tulajdonában az adásvétel után már csak a Motim Zrt. marad. Az Altus-csoport 1994-től volt a főként nyomdai, műanyag-, fém-, fa- és papíripari ügyfelek kiszolgálását végző Béta-Roll többségi tulajdonosa, ekkor az Altus által megvásárolt társaságnak 31 alkalmazottja és 93 millió forintos árbevétele volt. A Béta-Roll az elmúlt években növekedett: nettó árbevétele a 2010-es 677 millió forintról 2014-re egymilliárd forintra emelkedett. Adózott eredménye 59 millió forintról 108 millió forintra emelkedett.

Az Altus közleménye szerint az elmúlt 25 évben állami támogatást nem kaptak, közbeszerzésen nem vettek részt. Az 1850 embert foglalkoztató Böttcher részesedése a hengerborítási piacon világszinten negyven százalék, a világ nyomdagépeinek körülbelül hatvan százalékában olyan hengerek vannak, amiknek a borítását a Böttcher készítette.