Vargáékra nehéz vizsga vár

Vízilabda. Kikapott női csapatunk az Eb-nyitányon

MH-összeállítás – 2016.01.11. 02:08 –

Nem sikerült a magyar női válogatott bemutatkozása a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, amelynek nyitányán 14–10-re kikapott Hollandiától Belgrádban. Ma este férficsapatunk a görög együttes ellen mérkőzik.

Majdnem három súlyos vereséggel kezdődött a belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság a női A csoportban, amelyben Oroszország 29–0-ra kiütötte Törökországot, majd a görög válogatott 27–3-ra legyőzte a portugál csapatot.

Féltünk, hogy a nagyarányú győzelem a magyar–holland mérkőzésen is folytatódhat, mert a világbajnoki ezüstérmes ellenfelünk a nagyszünetben már 8–3-ra vezetett. Szerencsére a hollandok kiengedtek, s így csapatunk elkezdhette a felzárkózást, de így is Smiték győztek négy góllal. Nem sikerült az új kapitány, Bíró Attila bemutatkozása, aki a vereség után azt nyilatkozta a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak: „Főleg a kezdésen lepődtem meg, agresszívabb védekezést vártam, ráadásul gyámoltalanok voltunk támadásban is. Az volt a cél, hogy a csapat jó kezdéssel megalapozza az Eb-t, de még lesz lehetőség a javításra”.

Ma este (20.15 óra, tv: M4) a magyar férfiválogatott is elkezdi Eb-szereplését, méghozzá a tavalyi világbajnokságon bronzérmes görög csapat ellen. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint az első ellenfelünket rendkívül tapasztalt, régóta együtt játszó vízilabdázók alkotják, akik pillanatok alatt képesek reagálni a taktikai változtatásokra. Döntő lehet, hogy együttesünk védekezése milyen lesz emberhátrányban, mert a görögök nagyon eredményesek emberelőnyben.

Decker Ádám bizakodva várja a rajtot: „Bennem az az érzés van, hogy a 2013-as barcelonai világbajnokság előtt is kikaptunk a görögöktől, aztán a vb-n magabiztosan játszva esélyt sem adtunk nekik. Én most ugyanilyen meccsre készülök, hogy egy pillanatig se gondolják, hogy megváltozott a világ rendje.”


A magyar férfiválogatott csoportmérkőzései

Ma: Magyarország–Görögország 20.15 óra.
Szerda: Magyarország–Oroszország 20.15.
Péntek: Magyarország–Törökország 9.30.