Kezdődik a kampány Salgótarjánban

Simon Tibor pedagógust indítja a Fidesz az időközi polgármester-választáson

Kacsoh Dániel – 2016.01.09. 01:13 –

A szocialista városvezetés tizennégy hónapja egyértelműen zsákutca volt – szögezte le a fideszes Becsó Zsolt Salgótarjánban, a kormánypártok polgármesterjelöltjét, Simon Tibort bemutató tegnapi tájékoztatón.

Simon Tibor és Becsó Zsolt 20160109Simon Tibor és Becsó Zsolt (Fotók: MTI - Komka Péter, MH)

Hivatalosan is bejelentették tegnap: Simon Tibor pedagógust, korábbi önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz–KDNP Salgótarjánban, a február 28-i időközi polgármester-választáson. A kormánypárti aspiráns a városban tartott tájékoztatóján – a távirati iroda beszámolója szerint – kifejtette, programjának fontos része a település gazdasági életének megújítása, a helyi vállalkozások megerősítésével, a 2020-ig a város rendelkezésére álló, 9,2 milliárd forint uniós forráskeret hosszú távú érdekeket szolgáló felhasználásával. Utóbbi célra vállalkozási iroda alapítását is tervezik. A 21-es főút újabb szakaszainak négysávossá bővítése szintén szerepel Simon terveiben, aki elmondása szerint olyan vezetést szeretne, amely a helyi polgároktól a kormányzatig együttműködik mindazokkal, akik tenni szeretnének Salgótarjánért. Ebben amúgy Fekete Zsolt MSZP-s alpolgármester, a baloldali polgármesterjelölt munkájára is számítana a jövőben. Szintén fontos cél szerinte, hogy a fiatalok a városban maradjanak, továbbá visszatérjenek azok, akik elkötöztek. Ehhez azonban gazdasági megújulás szükséges.

Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: a várost tizenkét évig az MSZP, nyolc évig a Fidesz irányította, majd 2014 októberétől újra a szocialisták. A közgyűlés a Fidesz vezetése mellett is követett el hibákat, hozott olyan döntéseket, amelyeket ma már nem hozna meg, de ezekből reményei szerint tanultak is. A szocialista városvezetés tizennégy hónapja azonban egyértelműen zsákutca volt. Aki képes kormányzati támogatás elérésére is Salgótarján érdekében, az Simon Tibor – fogalmazott.

Megírtuk, az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert Salgótarján MSZP-s polgármestere, Dóra Ottó november 29-én elhunyt. Az ajánlások gyűjtése január 11-én kezdődik meg. Információink szerint a Fidesz–KDNP kampányában miniszterek és államtitkárok is részt vesznek majd a következő hetekben.