Így lett sztár Michael Jackson

Újabb dokumentumfilmmel jelentkezik Spike Lee

MH/MTI – 2016.01.08. 13:21 –

A néhai Michael Jackson sztárrá válásáról szól Spike Lee új dokumentumfilmje, amelyet a januári Sundance Filmfesztivál közönsége láthat először.

A Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall című dokumentumfilm premierje január 24-én lesz a Sundance Filmfesztiválon, és később a Showtime kábelcsatorna fogja vetíteni.

A poplegenda képviselőinek csütörtöki közlése szerint a film február 26-án kerül a boltokba, egy csomagban a Jackson számára áttörést hozó 1979-es Off the Wall című korong újbóli kiadásával.

Kezdetben Jackson volt a gyereksztárja a bátyjaival közös The Jackson Five formációnak, majd húsz évesen elkészítette Off the Wall című szólóalbumát. A pop királyának 1982-es albuma, a Thriller minden idők legnagyobb példányszámban elkelt korongja.

A dokumentumfilm, amely Jackson archív anyagainak felhasználásával készült, a kezdetektől követi az énekes világsztárrá válását, egyebek közt leszerződését az Epic Records-hoz és a producer Quincy Joneshoz fűződő kapcsolatát.

Spike Lee előszeretettel foglalkozik filmjeiben az egyesült államokbeli faji kérdésekkel: 1989-es Szemet szemért című alkotását sokan minden idők legnagyszerűbb filmes alkotásai között tartják számon.

Lee dokumentumfilmet készített a Katrina hurrikánról is When The Levees Broke: A Requiem in Four Acts címmel, amelyet az HBO sugárzott még 2006-ban. Legutóbb Mike Tyson bokszolóról készített filmet.