Élhetőbb város, mint politikai cél

Százmilliókból újultak meg Hódmezővásárhely közterületei, a településre költözött a Vidékfejlesztési Hivatal kirendeltsége is

MH-összeállítás – 2016.01.08. 04:48 –

„A várospolitika célja, hogy a települést még élhetőbbé, még szerethetőbbé tegye” – fogalmazott Hódmezővásárhelyen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a körzet országgyűlési képviselője. A város belvárosának további része újult meg, hétszáznegyvenmillió forintos uniós támogatásból.

hódmezovásárhelyAvatás. Uniós forrásból alakítottak ki közterületeket (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)
„Jól döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés, amikor ahelyett, hogy a belvárosból beépített volna egy újabb részt, olyan közösségi teret hozott létre, amelyet minden vásárhelyi és környéken lakó polgár használhat” – jelentette ki tegnap Lázár János avatóbeszédében, a távirati iroda tudósítása szerint. A volt polgármester hangsúlyozta, a városban az elmúlt években – az országban is élen járva – olyan gondozott tereket, parkokat hoztak létre, amelyeket tavasztól őszig egyre többen használnak az ott élők.

A település jelenlegi polgármestere Almási István (Fidesz–KDNP) részletezte a fejlesztést. Eszerint a Hódi Pál utca üresen álló telkén ingyenesen használható, negyvenkét férőhelyes mélygarázs épült akadálymentesített lifttel, a felszínen közparkot, játszóteret és illemhelyet, valamint baba-mama szobát alakítottak ki. A Tóth Sándor utcában felújították az útburkolatot, kerékpártárolókat helyeztek el, a Népkertben a területrendezés mellett illemhely épült. Mindhárom helyszín környezetrendezési terveit Andor Anikó Ybl Miklós-díjas kert- és tájépítész vezetésével a Land-A Táj- és Környezettervezési Műterem, az építészterveket a Puhl és Dajka Építész Iroda, Dajka Péter Pro Architectura díjas építészvezető tervező készítette.

A várossal kapcsolatos hír az is, hogy ezentúl itt működik majd a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád megyei kirendeltsége. A hivatal elnöke, Gyuricza Csaba ennek átadásán azt mondta, a kirendeltség az ország egyik legimpozánsabb és legszebb hivatali épülete, amely mindenben megfelel az európai uniós elvárásoknak. A hivatal létesítménye egy 2014-es kormányhatározat alapján került ettől az évtől Hódmezővásárhelyre.