Államtitkárok, miniszterek Salgótarjánban

Pindroch Tamás – 2016.01.08. 04:30 –

Több kormánytag, államtitkárok és miniszterek is részt vesznek Simon Tibor salgótarjáni fideszes polgármesterjelölt kampányában – értesült lapunk.

 Az időközi választást február 28-án tartják, mivel az előző városvezető, a szocialista Dóra Ottó tavaly október végén elhunyt. Az MSZP Fekete Zsoltot, a város egyik alpolgármesterét, egyéni képviselőt indítja a posztért. Megírtuk, a nógrádi megyeszékhelyen a baloldali önkormányzati vezetés idején milliárdos hiány halmozódott fel, miközben 2014-ben az előző, Fidesz–KDNP-s többség még kilencszáznegyvenmilliós pluszt produkált.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is megméreti magát a szavazáson. Ez a hír leginkább az MSZP-t és a többi kis baloldali pártot lepte meg. Itt ugyanis a kommunisták a rendszerváltozás után mindig jobban szerepeltek az országos átlagnál, most is az MSZP-től tudnak elvenni szavazókat – igaz, legutóbb csak 2,5 százalékos eredményt sikerült elérnie a polgármester-jelöltjüknek. Az LMP most sem próbálkozik, ám elképzelhető, hogy független aspiránsok még ringbe szállnak. A Jobbik Hulitka Istvánt indítja, ő 2014-ben a harmadik helyen végzett, jóval lemaradva a fideszes Székyné Sztrémi Melinda és Dóra Ottó mögött. Az első és a második helyezett között mindössze ötven szavazat döntött a szocialista jelölt javára.