Támadás az európai értékek ellen”

A bevándorlás civilizációs veszélyeket hordoz – jelentette ki Rétvári Bence

Kacsoh Dániel – 2016.01.07. 01:09 –

A kormány a családpolitikában újabb nagy lépést tett az otthonteremtési támogatás kiszélesítésével – hangsúlyozta tegnapi tájékoztatóján Harrach Péter.
Kifejtette, az intézkedésben azok a családok érintettek, amelyek szándékoztak gyermeket vállalni, de anyagi okok miatt nem tették meg, és sok ilyen fiatal házaspár van. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke hozzáfűzte, a bankokat arra kérik, a rendelet ismeretében mielőbb kezdjék el az ügyintézést. Megjegyezte, az MSZP folyamatosan támadja a lépést.

Rétvári szólt arról is, a szilveszterkor, Németországban történtek sokaknak hatottak sokkolóként, az események bebizonyították azt, amiről Magyarországon gyakran beszéltek: a bevándorlás kontrolljának hiánya olyan veszélyeket hordoz, amelyek akár civilizációs, közbiztonsági problémákat is okozhatnak. Szerinte a magyar kormány a nemzetközi szerződések betartása mellett hatékonyan megvédte az Európai Unió és az ország határait. A bevándorlás támadás az európai életmód és értékek ellen, az életmód változása fenyeget, hiszen többször tömegrendezvényeket mondanak le, szüneteltetik a tömegközlekedést emiatt. Holott elsősorban azoknak, akik idejönnek, és törvényes módon kérik a letelepedésüket, kellene alkalmazkodniuk az európai életformához, fejtegette.