A brit sajtó egyelőre találgat

Labdarúgás. Pellegrini a bajnoki címre koncentrál

Burkovits Ferenc – 2016.01.07. 00:40 –

Sajtótájékoztatót tartott tegnap Manuel Pellegrini, a Manchester City labdarúgócsapatának chilei edzője, többek között annak kapcsán, hogy úton-útfélen hallani, hogy a nyártól Josep Guardiola veszi át a helyét.
Guardiola a közelmúltban jelentette be, hogy a nyáron elhagyja a Bayern Münchent, és Angliában dolgozik tovább. A chilei szakember most kifejtette, ha választhatna, inkább azt szeretné, ha csapatával megnyerné a bajnokságot, és úgy köszönne el tőle a klub, mintsem hogy maradhasson, de igazi siker nélkül zárja a szezont.

A Manchester City húsz forduló után 39 ponttal a harmadik helyen áll a táblázaton, mindössze három pontra az éllovas Arsenaltól. „Nem hiszem, hogy az én jövőbeli helyzetem a címeken múlna, de nekem fontosak, mert ez a munkám – mondta Pellegrini. – Egy klubvezetőnek mindig megvan a lehetősége arra, hogy leváltsa az edzőt, még akkor is, ha csapata címeket nyer.”

Pellegrini szerződése 2017 nyaráig szól a Citynél, ám távozásáról már hosszú ideje pletykák keringenek, és nem múlik el hét, hogy az angol sajtó ne foglalkozna ezekkel. A találgatások pedig azóta megszaporodtak, hogy Gauardiola bejelentette: Angliában folytatja az edzősködést. Nincs ebben semmi csoda, már csak azért sem, hiszen mindenki tudja, hogy a City igazgatója és a vezérigazgató Ferran Soriano is spanyol, ráadásul mindkettő rendkívül jó barátságot ápol Guardiolával.