Újabb földrengés rázta meg Indiát

Halálos áldozatokat is követelt az ország északi részét sújtó katasztrófa

Zsigmond Lilian – 2016.01.05. 00:59 –

Erős, 6,7-es földrengés rázta meg az India északkeleti részén fekvő Manipur szövetségi államot és a környező területeket tegnap hajnalban. A földmozgásnak lapzártánkig legkevesebb kilenc halálos áldozata és több mint kétszáz sérültje van.

A katasztrófa következtében sok ház megrongálódott, és több épület összedőlt Manipur székhelyén, a kétszázötvenezer lelkes Imphal városban, amelynek környékén hat ember halálát a rájuk omló törmelék okozta, több mint százan sérültek meg, akik közül harminchárom ember állapota súlyos. A rengés sújtotta térségben sokan laknak nehezen megközelíthető településeken, ezért egyelőre nem ismert, hogy ezeken területeken mekkora a pusztítás mértéke. A földrengés epicentruma tizenhét kilométer mélyen volt. A természeti katasztrófát a szomszédos Nepálban és Bangladesben is érezni lehetett. Utóbbiban az emberek félelmükben az utcára szaladtak, itt három ember szívrohamban halt meg, emellett kilencvenen megsérültek.

Ismert, hogy Nepál környékét áprilisban rázta meg egy kivételesen erős földrengés, amely jóval több mint hétezer ember életét követelte, és rengetegen sérültek meg a katasztrófában.