Benítez repült, Zidane érkezik

Ladbarúgás. Perez is megunta a gyenge szereplést

Burkovits Ferenc – 2016.01.05. 00:35 –

Miután a Valenciát sem sikerült legyőznie a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madridnak, ez már Florentino Perez elnök idegeit is megtépázta, és a hétfőre összehívott rendkívüli elnökségi ülésen kezdeményezte a spanyol vezetőedző, Rafa Benítez felmentését. Jól értesült spanyol források tudni vélik, hogy Zinadine Zidane lesz az utódja.

Nem voltunk egyedül, amikor már akkor biztosak voltunk Benítez bukásában, amikor kinevezték a Real edzőjének, mert az ő képessé­geit egyszerűen meghaladja, hogy egy ilyen sztárklub szakmai munkáját irányítsa.

Az őszi szezonban kiderült, hogy a Real taktikailag és morálisan is szétesett csapat, mindennap arról szóltak a hírek, hogy a madridi sztárok elégedetlenek. A legnagyobb, Cristiano Ronaldo a szezon eddigi legfontosabb meccsein egyetlen gólt sem szerzett. Pocsék a Real őszi teljesítménye, mert a madridiak azon csapatok ellen, amelyek a nemzetközi kupákban indultak, a megszerezhető tizennyolc pontból mindössze ötöt szedtek össze. A játékosok egyenesen utálták az edzőt, és a szurkolók is egyre többet lengették fehér zsebkendőiket. Persze a játékosok tudták, érezték, hogy előbb-utóbb a vezetőség is lép, ezért a Bajnokok Ligájában bebiztosították helyüket az egyenes kieséses szakaszig, sőt ha azt nézzük, olykor gólfesztivált rendeztek, mert a svéd Malmőt és az ukrán Sahtar Donecket fölényesen legyőzték.

Abban viszont minden spanyol hírportál és újság egyetértett, hogy Beníteznek mennie kellett, és helyét Zidane foglalja el. A szezon végéig.