Gazdaságosabb működést várnak a Kliktől

Költözés

Korompay Csilla – 2015.12.24. 02:42 –

Miután november végén híre kelt, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ székhelyén „tíz napja nincs vonalas telefon és internet”, a Klik közölte, költözés miatt volt szükség az informatikai rendszer újratelepítésére, ami hamarosan befejeződik.

Nemrég a költözés okáról és költségei­ről érdeklődött írásbeli kérdésében Ikotity István képviselő (LMP). Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára tudatta, a költözésre azért volt szükség, mert a 2012 novemberétől használt Nádor utcai ingatlanban a Klik központi szervezeti egységeinek munkatársai nagyon zsúfoltan voltak elhelyezve. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy 2015 szeptemberében megalakult a Fővárosi Tankerület, amelynek székhelye szintén ezen ingatlan lett.

Az informatikai eszközöket a NISZ Zrt. szállította a költöztetés során, a nem informatikai eszközök és az iratok költöztetését egy külső vállalkozó végezte piaci áron, a szolgáltatás beszerzése három ajánlat bekérése alapján történt – tette hozzá az államtitkár. A költöztetés két ütemben történt, illetve történik, az első ütem november 19-20. között zajlott, a másodikra december végéig kerül sor. Az új épületben több tárgyaló áll rendelkezésre – jegyezte meg Rétvári, leszögezve, a költözés után gazdaságosabban és hatékonyabban fog működni a Klik központja. Megkeresésünkre az intézményfenntartó arról tájékoztatott, hogy a központ új címe Bajcsy-Zsilinszky út 42-46., a Klik székhelye azonban továbbra is Nádor u. 32., amint az a honlapján szerepel.