BME ötletpályázat a budapesti olimpiáról

A megválaszolandó kérdés az esemény sikeressége

MH/MTI – 2015.12.10. 21:10 –

Ötletpályázatot írt ki hallgatóinak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a 2024-es budapesti olimpiai kandidáláshoz kapcsolódóan; a többi között arra keresték a választ, hogy miként lehet sikeres egy magyarországi sportesemény.

olimpia leadVarga Tamás, a BME docense az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában elmondta: mintegy ötven hallgató az egyetem négy karáról adott be tizenöt pályamunkát.

Közölte: az egyetem vállalta, hogy részt vesz az olimpiai pályázat "társadalmasításában", népszerűsítésében, és úgy gondolták, hogy ezzel az ötletpályázattal meg tudják mozgatni a diákságot. Kiemelte: nagyon egyedinek találták a többi között azt az elképzelést, amely az olimpiai lángot a Gellért-hegyre, a Szabadság-szobor tövébe helyezte el.

Peschka Krisztián egyetemi hallgató, a pályázat nyertese részletezte: a kiírásban fontos szempont volt a többi között, hogy a tervezett dolgok később felhasználhatóak legyenek, ne maradjon semmi, ami felesleges, és minél inkább megszerezzék az emberek támogatását. Közölte: egy információs pontot, egy "obeliszket" terveztek, amely az információ-átadás mellett találkozóhelyként is funkcionálhat.