Megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház első szerbiai képviselete

Kun Gábor: a kétoldalú együttműködés fő területe a mezőgazdaság

MH/MTI – 2015.10.28. 13:20 –

A magyar kormány kiemelt célkitűzése, hogy a környező országokban - így Szerbiában is - növelje gazdasági jelenlétét, nemcsak a kereskedelem, hanem a befektetések terén is -  hangsúlyozta Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos Belgrádban, ahol szerdán megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház első szerbiai képviselete.

A megnyitón elhangzott, hogy több mint 400 magyar-szerb vegyes tulajdonú vállalat tevékenykedik Szerbiában, és a Magyar Nemzeti Kereskedőház megnyitását követően ez a szám tovább növekedhet. A magyar-szerb kereskedelmi forgalom a tavalyi esztendőben meghaladta az egymilliárd eurót, és már az idei év első nyolc hónapjában is több mint 700 millió euró volt. 

Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese kiemelte: a kétoldalú együttműködés fő területe a mezőgazdaság, illetve az ahhoz kapcsolódó technológiák területe, de akár az autóiparban, akár a gyógyszeriparban is lehet találkozás a szerb igények és a magyar kínálat között.