Több külföldi mérkőzést szeretne az NFL

Az NBA viszont nem terjeszkedik Európában

MH/MTI – 2015.10.08. 09:13 –

A következő évtizedben még több mérkőzést szeretne az Egyesült Államokon kívül rendezni a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL), Anglia mellett elsősorban Mexikó, Kanada és Németország jöhet szóba. Az MBA viszont nem tervez külföldi meccseket.

nfl576Amint Roger Goodell, az NFL elsőszámú vezetője elmondta: úgy érzik, most érkezett el az idő a korábbinál nagyobb nemzetközi terjeszkedésre.

A mostani idényben a londoni Wembley Stadion három találkozónak is otthont ad. Az angol főváros amúgy 2007 óta rendszeres házigazdája NFL-összecsapásoknak. A Tottenham labdarúgócsapatának új, 2018-ban átadandó arénájában, tíz évre szóló szerződés keretében szintén rendeznek majd NFL-találkozókat.

Amint Goodell jelezte: Mexikó 2005-ös sikere után - rekordot jelentő 103 467 néző volt jelen az akkori összecsapáson - szinte biztos, hogy jövőre is kap rendezési jogot. Ezen kívül Toronto, Vancouver és több német város is élénken érdeklődik.

Az NFL All Star-mérkőzésének (Pro Bowl) szintén külföldi helyszínt keresnek. Brazília, Ausztrália, a Dél-afrikai Köztársaság és ázsiai országok közül kerülhet ki a rendező, de csak 2018 után.

Az NBA-nél nincs napirenden az európai terjeszkedés

Egyelőre nincs napirenden az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) európai terjeszkedése Adam Silver, az NBA elsőszámú vezetője szerint, de nem zárja ki, hogy egy napon ez is bekövetkezhet.

Silver - aki a Real Madrid és a Boston Celtics csütörtök esti bemutató mérkőzése előtti napon tartott sajtótájékoztatót a spanyol fővárosban - elmondta, túl korai még a liga bővítéséről beszélni.

Arról is szót ejtett, hogy ha a nemzetközi szövetség (FIBA) úgy módosítaná a versenynaptárat, hogy a világbajnokságok az NBA-szezon idejére esnének, akkor az észak-amerikai bajnokság nem állna le. Ez azt jelentené, hogy az NBA-sztárok nem tudnának pályára lépni hazájuk válogatottjában.