Díjazták a fogyatékosságbarát munkaadókat

Munkaadók biztosítottak esélyt és életet

G. Juhász Judit – 2015.03.24. 16:38 –

Huszonhat fogyatékosságbarát munkahely kapott díjat annak elismeréseként, hogy nyitottak a fogyatékkal élő munkatársak foglalkoztatására, hogy e célból vállalták különféle fejlesztések végrehajtását vagy érzékenyítő tréninget szerveznek a dolgozóknak. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszönetet mondott azoknak a munkaadóknak, akik vállalásaikkal „esélyt és életet adnak”, és hangsúlyozta: a fogyatékos emberek nem „alibitevékenységet” végeznek, hanem a társadalom számára hasznos értékteremtő munkát.  

Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott Óbuda-Békásmegyer polgármesteri hivatala, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint számos vállalkozás és nagyvállalat, köztük az Auchan, a Spar, a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta és az E.ON Hungária Zrt. Utóbbiak tegnap nem először vehették át az elismerést. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára érték-, lehetőség- és közösségteremtőnek nevezte a fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő programot, és köszönetet mondott azoknak a munkaadóknak, akik vállalásaikkal „esélyt és életet adnak”. Hozzátette: a fogyatékos emberek nem „alibitevékenységet” végeznek, hanem a társadalom számára hasznos értékteremtő munkát. Beszélt arról is, hogy a kormány politikájának fontos eleme az esélyteremtés, ezért kiállnak minden hasonló program mellett. Az államtitkár méltatta azokat a „kifelé forduló” cégeket, amelyek lépéseket tesznek a fogyatékos emberek felé, akik a munkalehetőséggel élve kiléphetnek kényszerű bezártságukból és értékeket teremthetnek. Az Emmi, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány képviselői által idén átadott huszonhat elismerés célja, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találjanak.

A munkáltató két évig használhatja a Fogyatékosságbarát munkahely logót, és a program egy újabb sikeres pályázattal meghosszabbítható.

A pályázóknak azt kell vállalniuk, hogy a következő két esztendőben olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek javítják a fogyatékos emberek foglalkoztatását, azok munkahelyének megtartását, vagy hozzájárulnak dolgozóik fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel, vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítéséhez.

Vég Katalin, a fogyatékos emberek munkaerő-piaci integrációját segítő alapítvány ügyvezető igazgatója utalt arra, hogy számos cég korábban is nyitott volt a fogyatékos emberekre, és a fogyatékos emberek is kerestek munkát, de gyakran mégsem találták meg egymást. Jelezte, a 2010-ben alapított elismerés - és a munkahelyekre kitehető logó - azt jelzi a fogyatékos álláskeresőknek, hogy van nyitottság a foglalkoztatásukra az adott intézménynél. Óbuda azért kapta meg az elismerést, mert hivatala esélyegyenlőségi referenst és jeltolmács képesítéssel rendelkező embert alkalmaz, az intézmény fizikailag akadálymentesített, továbbá mert vállalták, hogy érzékenyítő tréninget szerveznek dolgozóiknak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság képviselője azért vehette át az oklevelet, mert az intézmény „elkötelezett” a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazása iránt és egyedülálló foglalkoztatási programot hajtott végre. Az első alkalommal díjazottak között van a Bakosfa Kft., a FleXoco Termelő Kft., a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt., a GE Hungary Kft. Power & Water divízió, a HAVI Logistics Kereskedelmi Anyaggazdálkodási és Szolgáltató Kft., a Söke Hungária Műanyagfeldolgozó és Kereskedelmi Kft., a Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft., a Horvát-Service Betéti Társaság, a Sanmina-SCI Magyarország Kft., a Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft., valamint az Észak-zalai Víz és Csatornamű Zrt.

A korábbi pályázataikat megújító munkaadók között szerepel a Johnson Controls Mezőlak Kft., az Eurest Étteremüzemeltető Kft., a Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft., a JOB személyzeti Tanácsadó Kft., az Alko-soft Szolgáltató Bt., a XVIII. kerületi önkormányzat Somogyi László szociális szolgálata, a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt., valamint a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti idősotthona.