Negyvenmilliót bukik az Igazgyöngy Alapítvány

A tehetséggondozással foglalkozó alapítvány a jegybanktól és az EMMI-től kér segítséget

2015.03.03. 13:50 –

Akkor is 40 millió forintos kár éri a Buda-Cash-ügy miatt befagyasztott pénzű Igazgyöngy Alapítványt, ha megkapja a betétbiztosítási alaptól a 30 millió forintos maximális kártérítést - közölte L. Ritók Nóra alapítványvezető, aki a jegybankelnökhöz és az emberminiszterhez fordul segítségét.

Matolcsy György jegybankelnöktől és Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől kért segítséget az Igazgyöngy Alapítvány, amely nehéz helyzetbe került a Buda-Cash-botrány miatt - közölte L. Ritók Nóra, az 520 szegény gyermek művészeti nevelését és tehetséggondozását végző alapítvány szakmai vezetője kedden.

L. Ritók Nóra (aki a hvg.hu-n futó Nyomor széle című blog szerzője) azt mondta, hogy az évi 100 millió forintból gazdálkodó alapítványt akkor is 40 millió forint kár éri, ha megkapja a 30 millió forintos kártalanítást az Országos Betétbiztosító Alaptól. A kártérítést 16 előfinanszírozású pályázatukhoz használhatják fel. A zárolt számlájukon lévő további 40 millió forint volt az úgynevezett krízislap, amelyből a nehéz helyzetben lévő családokat segítik.

Az alapítvány ebből az összegből szerette volna elindítani a sáfránytermesztést Toldon - mondta L. Ritók Nóra.