Széles Gábor a legbefolyásosabb emberek között a magyar turizmusban

A Zala Springs Golf Resort építése és a lakóingatlan-fejlesztés is kiválóan halad

Hunyor Erna – 2015.02.23. 20:24 –

A romkocsmamozgalom elindítója, a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) kitalálója, a gasztronómiai élet több mentora, a „filmturizmus” katalizátora és Széles Gábor nagyvállalkozó is bekerült az ötven legbefolyásosabb személy a magyar turizmusban című kiadványba. Ők azok, akik az elmúlt évben a leginkább befolyásolták a GDP csaknem tíz százalékát és a csaknem négyszázezer ember megélhetését biztosító ágazat mindennapjait. A listára nemcsak turisztikai szakemberek kerültek fel, hanem politikusok és a turizmussal, ezzel a rendkívül szerteágazó területtel első látásra szoros kapcsolatban nem álló kiválóságok is.

Másodszor vállalkozott arra a Turizmus Kft., hogy bemutassa azt az ötven személyt, akiknek a legnagyobb befolyása van a magyar turizmus alakulására. A kiválasztást, majd a sorrendbe állítást a szakma képviselőire bízták. A zsűri tizenkilenc tagból állt, a tizennyolc szakember mellett a tizenkilencedik a Turizmus Kft. képviselője volt.

A kötet szerkesztői nem csupán a turisztikai cégek méretét vagy árbevételét vették figyelembe a Top 50 összeállításához, hanem az ország turizmusára, kül- és belföldi megítélésére tett hatásokat is. Így a legnagyobb szállodaláncok és légitársaságok vezetői mellett bekerült a romkocsmamozgalom elindítója, Zsendovits Ábel, a Szimpla tulajdonosa, a gasztronómiai élet több „mentora”, a „filmturizmus” katalizátora, Andy Vajna, no meg több polgármester és a törvényalkotásra nagy hatással bíró szakember is – pél-dául a kehidakustányi szállodatulajdonos Horváth Tihamér, akinek nevéhez fűződik a SZÉP-kártya ötlete. Ugyanakkor helyet kapott a Top 50-es összeállításban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki a turizmusért felelős tárca vezetőjeként úgy nyilatkozott: szerinte a gazdasági növekedés egyik legbiztosabb jele, hogy a magyar családok jövedelmükből egyre többet költenek pihenésre, üdülésre. 

 

 

Szakmai zsűri válogatott

A vendégforgalmi mutatók tavaly meghaladták az eddigi rekordévnek tartott 2013-as esztendő adatait, s azon belül is a legjelentősebb javulás a belföldi forgalomban mutatkozott.

A névsor összeállításakor a készítők figyelembe vették a gazdasági környezet alakításában való befolyást, a több tíz- vagy százezer vendégéjszakát teremtő események szervezését, valamint a turizmus napi gyakorlatában meghatározó tevékenységet.

A kiadványba végül ötvennégyen kerültek be, hiszen négy vállalkozást elválaszthatatlan párok vezetnek. A kötet szereplői nem csupán saját helyzetüket és tevékenységüket mutatják be a 2013-as évben, hanem sokszor múltat idéznek vagy épp előremutató gondolatokat osztanak meg az olvasókkal. Van, aki komoly anyagi kockázatot vállalt vállalkozása sikere értelmében, de akad olyan is, aki maga sem gondolta volna, hogy egynyári ötlete néhány éven belül a világ számos tájáról vonzza majd a látogatókat. Van, akit perfekcionizmusa, mást a megszállottsága vitt előre, de akad, aki bevallja: soha nem jelentkezett magától az előléptetésekre.

Az is kiderül, hogy többen teljesen más pályára készültek – sőt két olimpiai bajnok, Borkai Zsolt és Gyulay Zsolt is megtalálható a listában, de miután belecsöppentek az utazás világába, már nem akartak karriert módosítani. A Top 50 kiadásába bekerült Széles Gábor nagyvállalkozó is, aki számos területen bizonyított már, most azonban a sármelléki repülőtér, a Hévíz–Balaton Airport eszközállományának megvásárlásával, valamint a zalacsányi Zala Springs Luxus Golf Resorttal a turisztikai beruházásokban kíván példát mutatni. A nagyvállalkozó befektetéseinek, fejlesztéseinek régiós szintű jelentőségük van, hiszen az egész zalai térséget érintik.

 

 

Fókuszban a Zala Springs

zala 2A Batthyány Kastély és Kúria felújítása első üteme véget ért. A következő lépés a Kastély homlokzatának megnagyobbítása, illetve szobaszámának növelése lesz, erre a tervdokumentáció már elkészült. Széles Gábor másik kiemelt projektje a Zala Springs Golf Resort építkezése, amely a terveknek megfelelően kitűnő ütemben halad. 

A magyar és nemzetközi menedzsment vezetésével Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyik kiemelkedő minőségű turisztikai és sportberuházása valósul meg. 

A Zala Springs Golf Resort minőségében egyedülálló szolgáltatásokat biztosít majd: a nemzetközi színvonalú versenypályát a világhírű Robert Trent Jones Jr. tervezte. A 18 lyukú golfpálya mellett két éttermet is magába foglaló klubház és egyéb turisztikai szolgáltatások is megtalálhatók lesznek. A fejlesztés hiánypótló a régióban, hiszen nagyon kevés a felső kategóriás, ex-kluzív minőségű szállást, gasztronómiai 

élményeket és kiszolgálást biztosító éttermet és ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat biztosító beruházás.

A golfpálya már márciustól 11 játszható lyukkal várja vendégeit, a pálya mérete az építkezés előre haladtával folyamatosan bővül az átadásra kerülő pályaszakaszokkal. Az exkluzív minőségű klubházat és a teljes golfpályát (18 lyukkal) legkésőbb augusztus elején adják át, mely időponttól a teljes pálya játszhatóvá válik.

golfpályaA golfkomplexum bekapcsolódik a nemzetközi sport- és turisztikai vérkeringésbe, hiszen Zalacsány, mely Budapesttől délnyugati irányban 1 óra 45 percre, Bécstől kétórányira helyezkedik el – a termálforrásban bővelkedő Hévíz közvetlen közelében, Zala megyében, a balatoni borvidék tőszomszédságában fekszik. A fejlesztő biztos abban, hogy a resort mind a hazai, mind a külföldi utazni vágyók számára kedvelt desztinációvá válik, mely alig negyedórára fekszik a sármelléki repülőtértől, ahonnan közvetlen járatok indulnak Európa több városába.

A pálya mellett a resort részeként golffalu is épül. A több száz egységből álló fejlesztésben exkluzív apartmanházak, villák és egy kétszáz szobás, ötcsillagos szálloda kap helyet. Utóbbi üzemeltetéséhez egy rangos nemzetközi szállodaláncot keresnek, a tárgyalások már elkezdődtek.

 

 

Exkluzív lakóingatlanok

zalaA golfpálya mellett a lakóingatlan-fejlesztés is a tervezett ütemben halad, az első ütemben épülő három apartmanház összesen 55 exkluzív minőségű lakása 2015 év végén, 2016 elején készül el. Az ingatlanok is a luxus szegmenst képviselik, a lakásokat kulcsrakészen, kiemelt minőségű anyagok felhasználásával építik meg. Változatos az épülő lakások jellege is:

a 30 négyzetméteres, hotelszobaszerű exkluzív stúdió apartmanoktól a kétszobás, 55 négyzetméteres lakások mellett 3-4 szobás lakások is épülnek. A lakások alapterülete 30–135 négyzetméter között váltakozik. Az értékesítés kapcsán a fejlesztés gondolt az ingatlanokat befektetési céllal vásárlókra is, a 30 négyzetméteres stúdió apartmanokat kétéves bérletidíj-garancia biztosításával visszabérlik a vevőktől. A Zala Springs Golf Resort lakásainak értékesítése elkezdődött, a lakóegységek már leköthetők, az értékesítési kampány a tavasztól veszi kezdetét.