Érdektelenségbe fulladt az összellenzéki tüntetés

Legfeljebb kétezren mentek el az ellenzéki pártok közös bohóckodására, míg Orbán Viktor ünnepi beszédét több mint húszezren hallgatták a Múzeumkertben

MH/MTI – 2019.03.15. 19:13 –

Szánalmasan kevesen mentek el a péntek délutáni összellenzékinek mondott tüntetésre. Legfeljebb kétezren lehettek kíváncsiak a programra, amelyen beszédet mondott többek között Dobrev Klára, Jakab Péter és Hadházy Ákos is. A Demokratikus Koalíció rendezvényén pár tucatnyian lézengtek, míg az LMP-jén alig több mint kétszázan vettek részt.

ellenzéki tüntetésLegfeljebb kétezer ember vett részt az ellenzék közös rendezvényén, Gyurcsányékra még kevesebben voltak kíváncsiak. A képre kattintva galéria nyílik. Fotók: Ficsor Márton/Magyar HírlapAz Erzsébet hídnál tartott összellenzéki demonstrációra az Origo tudósítása szerint maximum ezerháromszázan mentek el, ehhez képest Orbán Viktor ünnepi beszédét délelőtt több mint húszezren hallgatták a Nemzeti Múzeum kertjében.

Az ellenzéki pártok közös tüntetésén a DK EP-választási listáját vezető Dobrev Klára szólalt fel elsőként, beszédében a kormány elleni lázadásra szólított fel és azt is megjegyezte, hogy az Európai Egyesült Államok gondolatát nem lázálomnak, hanem megvalósítandó programnak tartja.

Hadházy Ákos bejelentette, hogy országgyűlési képviselőkkel rövidesen "blokád alá veszik" a köztévét, majd trágárkodva hozzáfűzte: „Szánalmas balf.szok vagyunk, ha hagyjuk, hogy igazságtalanul gyalázzanak és alázzanak bennünket az adófizetők milliárdjaiból”

Márky-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerint „itt és most létrejött a nemzeti egység”, amitől a „a mai hatalom joggal retteg”

Jakab Péter, a Jobbik antiszemita botrányba keveredett szóvivője dühös hangú beszédében a Fideszt támadta.

Az MSZP részéről Kálló Dániel, a Független Diákparlament képviselője, az MSZP EP-listájának ötödik helyezettje arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg a fiatalok nem dönthetnek jövőjükről, addig azt ellopják tőlük.

A tüntetésen felszólalt még mások mellett Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője, Donáth Anna, a Momentum alelnöke és Jávor Benedek, a Párbeszéd brüsszeli képviselője is.

A résztvevők a rendezvény befejeztével továbbvonultak a Kossuth térre, ahonnan egy kisebb csoport tovább folytatja útját a közmédia székháza felé.