Ismét Hamilton és Vettel csatájáról szólhat a Forma-1 új szezonja

A Ferrari megtörné a Mercedes 2014 óta tartó egyeduralmát

MH – 2019.03.14. 12:22 –

A hétvégén a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal kezdődik a Forma-1-es világbajnokság 70. szezonja, amely ismét a címvédő brit Lewis Hamilton, valamint a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel csatájáról szólhat.

Hamilton és Vettel

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel nagy csatára készül. Fotó: William WEST / AFP

A 2019-es szezon rajtját beárnyékolta a vb versenyigazgatója, Charlie Whiting halála, akiről minden istálló és pilóta megemlékezett. Ennek ellenére a csapatok már nagyon várják az új idény kezdetét és a taktikázás is javában folyik már.

A 34 éves Hamilton és ötszörös konstruktőri vb-győztes csapata, a Mercedes is arról beszélt, hogy legnagyobb riválisuk, a Ferrari egy nagyon ütőképes csapatot hozott össze 2019-re, ezért arra számítanak, hogy az idén minden eddiginél nagyobb kihívás lesz számukra megvédeni a vb-címet.

A szakértők egy része szintén azon a véleményen volt - legalábbis a barcelonai tesztek időeredményei alapján -, hogy Vettelnek és a Ferrarinak most a korábbinál nagyobb esélye van arra, hogy megtörje a Mercedes 2014 óta tartó egyeduralmát.

A 31 esztendős Vettel 2008, az első teljes F1-es idénye óta minden évben elnevezi az autóját, mostani Ferrarija a Lina nevet kapta.

"Új fejezetet akarunk nyitni, a csapatszellem a csúcson van és nagyon jó úton haladunk" - jelentette ki Vettel, aki 2015 óta versenyez a Ferrarinál.

A szezon első időmérő edzését szombaton - magyar idő szerint - 7 órakor rendezik Melbourne-ben, az 58 körös futam pedig vasárnap 6.10-kor rajtol.