Durván megvertek egy német topmenedzsert Budapesten

Kórházba vitték, azonnal műteni kellett

MH – 2019.03.13. 10:12 –

Brutálisan bántalmaztak egy német üzletembert a napokban Budapesten, a VII. kerületben. Két gyerekét is összeverték, a rendőrség eddig négy férfit hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben.

Az egyik szórakozóhely biztonsági őrei agyba-főbe verték az 57 éves férfit, két gyermekét pedig gázspray-vel fújták le. A megtámadott férfi az egyik legnagyobb német autógyár vezető menedzsere, és azért látogatott Budapestre, hogy Magyarországon élő két fiát meglátogassa.

Az erzsébetvárosi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki négy férfit, akik a gyanú szerint március 8-án éjszaka egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt bántalmaztak három férfit, írja a Police.hu.
A rendőrségi közlemény szerint szombat hajnalban, 0 óra 10 perckor hívták őket a Síp utcába, mert bejelentést kaptak a bántalmazásról. A három sértettet a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol megállapították, hogy kettő könnyű, egy súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az étteremben jól indult az este, megvacsoráztak, fizettek, majd távoztak.Később azonban meggondolták magukat, olyannyira elnyerte tetszésüket a vendéglátóipari egység, hogy még aznap este visszamentek - mint azt a megvert férfi, aki természetesen feljelentést tett a rendőrségen, elmondta a Blikknek.

vicky lead

Nem jutottak azonban vissza, ugyanis a bejárati ajtónál álló biztonsági őrök a két fiatalemberre támadtak, és lefújták őket gázspray-vel. A 17 éves, kisebbik testvér megpróbált bátyja védelmére kelni, amikor már ütötték-verték, de őt sem kímélték, kapott a könnygázból is, és össze is rugdosták.

"Az édesapjuk mobillal próbálta felvenni az esetet, mire őt is megtámadták, s nagyon súlyosan helybenhagyták. Legjobban a feje sérült meg, az arccsontja és a járomcsontja is eltört "– mondta a lapnak Varga Zoltán, a megtámadott férfi ügyvédje.

Az áldozat egy budapesti kórházba került, az orvosok pedig megállapították, hogy azonnal műteni kell, ám a férfi saját felelősségére hazautazott Németországba. 

"Ügyfelem nem érti, miért támadtak rá. Ő csak jól akarta magát érezni a gyerekeivel. Természetesen feljelentést tett, jelenleg is nyomozás folyik az ügyben. Ami történt, az bizonyítottság esetén különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésnek minősülhet" – vélekedett az ügyvéd.

Úgy tudni, az esetet térfigyelő kamera is rögzítette, az erzsébertvárosi rendőrök eddig négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben. Ketten könnyebb, egyikük pedig súlyos sérülést szenvedett.

A szórakozóhely vezetője eddig nem nyilatkozott a történtekről.