Erős fehéroroszok Veszprémben

Kézilabda. Bukarestben biztosíthatja be csoportelsőségét a Győr

Salánki Miklós – 2019.02.23. 01:04 –

Nehéz mérkőzésre számít David Davis, a Veszprém vezetőedzője, mert csapata a fehérorosz Meskov Breszt együttesét fogadja vasárnap (17 óra, tv: Sport1) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában.
A spanyol szakember szerint Lékaiék újabb győzelmével, illetve a Vardar Szkopje vereségével az utolsó előtti fordulóban matematikailag is biztossá válna a veszprémiek második helyezése az A csoportban. Nehéz dolguk lesz, mert a beloruszok a múlt héten egy kitűnő találkozón legyőzték a német Rhein-Neckar Löwent. A magyar bajnok Szeged már biztos második a B csoportban, így szombaton (17.30, Sport1) a francia HBC Nantes elleni meccs matematikailag csupán a házigazdáknak lesz fontos.

A címvédő Győri Audi ETO KC bebiztosítja elsőségét a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. csoportjában, amennyiben ma kora délután (14, Sport1) győzni tud a román CSM Bucuresti vendégeként. A két csapat legutóbb január végén találkozott egymással, és a győriek házigazdaként a vártnál is simábban nyertek 36–27-re. Az ugyancsak a 2. csoportban szereplő Ferencváros a német bajnok Thüringer HC-t fogadja ma (19.30, Sport1) Érden. A magyar csapat továbbra is versenyben van a harmadik helyért, a németeknek viszont már csak minimális elvi esélyük van a továbbjutásra.