Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar Filmhétre

Egy alkotó több művet is regisztrálhatott a 4. Magyar Filmdíjra

MH/MTI – 2019.02.21. 10:17 –

Egyelőre még csak a nevezések értékelése tart, de azt már most lehet tudni, hogy április 22-27. között minden, a paramétereknek megfelelt alkotást megnézhet a közönség a Corvin moziban.

Rekordszámú nevezés érkezett az 5. Magyar Filmhétre. Hét kategóriában összesen kétszáz filmet regisztráltak az előállítók és az alkotók az eseményre, amelyet április 22-től 27-ig tartanak a fővárosi Corvin moziban.

A Magyar Filmhétre 2018. január 1. és december 31. között mozi- és televízió-forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehetett nevezni játékfilm, tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film kategóriában.

Egy alkotó több művet is regisztrálhatott a 4. Magyar Filmdíjra - közölték a szervezők.

Az idei Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával rendezi meg.

Mint írták, jelenleg tart a nevezések értékelése, de azt már most lehet tudni, hogy április 22-27. között minden, a nevezési feltételeknek eleget tett alkotást megnézhet a közönség a Corvin moziban.