Elkocsikázott az ellenzék

Hiteltelen és abszurd koalíció formálódik, a kormányellenes pártok a pénz és a hatalom megszerzése érdekében mindenre képesek a Fidesz szerint

Szalai Laura – 2019.02.19. 04:23 –

Úgy látszik, az ellenzéknek ennyi mondanivalója van Magyarország jelenlegi helyzetéről, jövőjéről és az előttünk álló EP-választásokról – így kommentálta lapunknak Hollik István kormányszóvivő az ellenzéki pártoknak az idei első parlamenti ülésnapon tanúsított viselkedését.

kosisKocsis Máté: Olyan európai vezetők kellenek, akik nem akarnak migrációt (Fotó: Ficsor Márton)
Az európai bevándorláspártiak által motivált ellenzék kalandparknak tekinti a közintézményeket, hasra vágja magát, és mondandó híján utcai erőszakra bíztatja a magyarokat – fogalmazott Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában. A Fidesz frakcióvezetője, miután az ellenzéki pártok kivonultak az ülésteremből, hangsúlyozta: a baloldal és a Jobbik között egy hiteltelen és abszurd koalíció formálódik, az ellenzéki pártok a pénz és a hatalom megszerzése érdekében mindenre képesek.

Felidézte, a hétvégén Frans Timmermans, „a brüsszeli elit legharsányabb bevándorláspárti fenegyereke” kampányeligazítást tartott az MSZP-nél. A kormánypártok azonban változást akarnak elérni a brüsszeli politikában, olyan európai vezetőket szeretnének látni, akik nem akarnak migrációt. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a gazdasági eredmények egy erősödő ország képét mutatják, amit viszont csak akkor lehet fenntartani, ha biztonság is van. Szerinte ezért kell fellépni a migrációval kapcsolatos tervek ellen. Úgy vélte, az ellenzék az ország mindennapi küzdelmeihez csak egy „becsődölt, lyukas zoknis forradalmat, pár szelfibotot, Üvegtigrisbe illő színészkedést, egy obszcén szlogent, egy halom törvénytelen akciót, ma pedig üres székeket” tett hozzá.
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a családvédelmi akciótervet az eddigi legnagyvonalúbb családtámogatási intézkedésnek nevezte felszólalásában, Novák Katalin családügyi államtitkár pedig kiemelte, a kormány a magyar gyermekekben látja a magyar jövőt. Az ellenzéki pártok eközben közös sajtótájékoztatón magyarázták az akciójukat, majd délutánra az esztergomi Suzuki-gyárhoz szerveztek autós vonulást és tüntetést, mondván, a kormány cserben hagyta a dolgozókat.
ellenzekSzínvonal. Bangóné, Kunhalmi, Harangozó Tamás és Varju László (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Úgy látszik, az ellenzéknek ennyi mondanivalója van Magyarország jelenlegi helyzetéről, jövőjéről és az előttünk álló EP-választásokról – fogalmazott lapunknak Hollik István. A kormányszóvivő hozzátette, reménykednek benne, hogy az ellenzéki    pártok nem fogják megtámadni és szembeköpni a magyar családokat azzal, hogy nem szavazzák meg a családvédelmi akciótervhez kapcsolódó törvényjavaslatokat.

A Magyar Suzuki Zrt. ugyancsak reagált a megmozdulásra. Közölték: nem tervezik a túlórák számának növelését. Tegnap egyébként az Országgyűlés mentelmi bizottsága további ellenzéki képviselők esetében is helyben hagyta Kövér László korábban kirótt büntetését, utóbbit a házelnök a képviselők munka törvénykönyve túlóra-szabályozást érintő módosításának decemberi tárgyalásakor tanúsított magatartása miatt javasolta. Az ülés előtt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó helyesírási hibás táblát tartott fel. Kunhalmi később annyit mondott, hibázott.


Újabb jobbikosokat kaptak zsidózáson

A kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt, és zsidózó vicceken nevetett Jakab Péter jobbikos politikus több, most előkerült videófelvétel tanúsága szerint – közölte a Hír TV. Az immár az összellenzék egyik szócsöveként funkcionáló képviselő pár napja kérte ki magának, hogy az Echo TV-ben Jákobnak nevezték, amivel szerinte – Auschwitzban elhunyt dédapjára utalva – lezsidózták. A csatorna bocsánatot kért. Jakab korábban nem volt ilyen érzékeny az antiszemita kijelentésekre. A politikus egy 2010-es miskolci lakossági fórumon Pörzse Sándor zsidózó viccén nevet, egy másik felvétel szerint Jakab maga is tett antiszemita kijelentéseket a börtönviszonyok kapcsán. Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni – fejtegette. A Fidesz-frakció szóvivője szerint az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe. Halász János annak kapcsán beszélt erről, hogy a mandátumáról zsidózásért lemondott Szávay István helyére Bencsik János került, aki nemcsak megvédte a korábban zsidók listázását felvető Gyöngyösi Mártont, sőt maga is listázott amerikai zsidó állampolgárokat. Halász szerint a Jobbik csak addig volt bent a Házban, amíg megszavazták a számukra kedvező döntéseket
(VT)


Röviden

Adják vissza mandátumukat azok, akik szerint értelmetlen a parlamenti munka, vagy nem vesznek részt abban – szólítottak fel a Mi Hazánk Mozgalom független országgyűlési képviselői. Dúró Dóra arról beszélt: a kizárólag az utcán politizáláshoz elég aktivistának lenni.

Felmentette a Ház az LMP-s Demeter Mártát a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöki tisztségéből és tagságából, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapította, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A szocialisták és a jobbikosok nem is ellenségek, ami a romagyilkosságok idején még csak gyanú volt – jelentette ki Farkas Félix roma szószóló.

Bencsik János mellett letette a parlamenti esküt a KDNP-s Hollik István és a jobbikos Csányi Tamás is.