A zsidózásért lemondott Szávay helyére zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik

Fidesz: Az egyik náci helyett egy másikat küld a Jobbik a parlamentbe

MH – 2019.02.18. 10:51 –

A zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyére Bencsik Jánost, egy olyan politikust jelöl a Jobbik, aki Gyöngyösi Márton zsidók listázását szorgalmazó beszédét követően maga gyűjtötte ki azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök” markába került az Egyesült Államok.

A Jobbik országos elnöksége tavaly decemberi ülésén döntött arról, hogy Szávay István helyét a parlamentben Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke veszi át.

Bencsik János életrajzában megemlíti, hogy életében „meghatározó szerepet játszott az újságírás, a média világa és a nyilvánosság különböző színterei”. Írásai rendszeresen megjelentek a Jobbikhoz szorosan kötődő Barikád címet viselő hetilapban.

Bencsik 2012-ben több cikkben próbálta védeni a zsidók listázását szorgalmazó Gyöngyösi Mártont. Egy cikkben például ő maga listázta azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök” markába került Amerika, tette közzé a Mandiner.

barikád

 

Bencsik arról írt, hogy az Egyesült Államok „feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert”. Ez az elkötelezettség szerinte nem véletlen, és egy 2010-ben készült részletes leltárra hivatkozva felsorolja azokat a politikai tisztviselőket és tanácsadókat, „akik amerikai-izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban”.

Bencsik János egyébként a Jobbik budapesti elnöke, ami azt jelenti, hogy ha a baloldali pártok együttműködést terveznek a Jobbikkal az őszi önkormányzati választások során, akkor a főváros kapcsán Bencsikkel kell majd egyezkedniük.

Fidesz: Az egyik náci helyett egy másikat küld a Jobbik a parlamentbe

A Fidesz-frakció szóvivője szerint "az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe".

"A Jobbik már a látszatra sem ad, és nem képes kibújni a bőréből" - fogalmazott Halász János hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen azt mondta: a parlamenti mandátumáról zsidózásért lemondott Szávay István helyére a Jobbik "egy másik nácit", Bencsik Jánost, a párt budapesti elnökét jelölte.

Szavai szerint Bencsik János "nemcsak hogy megvédte a korábban zsidók listázását kezdeményező Gyöngyösi Mártont, hanem ő maga is név szerint listázott amerikai zsidó állampolgárokat".

Vajon a Jobbik új parlamenti képviselője a magyarországi zsidókat is listázni akarja? - tette fel a kérdést Halász János, kijelentve: a Jobbik "egy zsidózó, antiszemita, szélsőséges párt", és "ha az egyik zsidózót hátrébb léptetik, előkerül egy újabb".

A magyar baloldal pedig a hatalom reményében összefogott "ezekkel a nácikkal" - fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője, elfogadhatatlannak minősítve, hogy ez ellen az európai baloldal első emberének, Frans Timmermansnak - aki az Európai Bizottság szocialista alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje - sincs semmilyen kifogása, "ahogy ez az MSZP hétvégi kongresszusán is kiderült".

Azzal kapcsolatban, hogy a parlament tavaszi ülésszakának első napjáról kivonultak az ellenzéki frakciók, Halász János kérdésre úgy nyilatkozott: felháborító, hogy az ellenzéki képviselők a fizetésüket felveszik, de a parlamentbe nem járnak be és nem dolgoznak. A Jobbik is csak addig volt bent az Országgyűlésben, amíg a fizetésükről, jobbikosok bizottsági helyeiről, jegyzői tisztségéről kellett szavazni, és amíg a két új jobbikos képviselő mandátumát kellett igazolni - jegyezte meg.