Egyértelmű üzenet a kormányfőtől

Kiszelly Zoltán politológus szerint a gyermeket nevelőket érintő támogatási csomag minden várakozást felülmúlt

Jobbágyi Zsófia – 2019.02.11. 02:08 –

Az újabb családpolitikai intézkedések bejelentésével Orbán Viktor arra a folyamatosan mantrázott ellenzéki kérdésre adott igen határozott választ, hogy „hol a pénz?”. A magyar családoknál, gyermekeknél – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, a miniszterelnök beszédével kapcsolatban.

Orbán 20190211 Fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon – ígérte beszédében a miniszterelnök (Fotó: Papajcsik Péter)
Közölte, az újabb, gyermeket nevelőket érintő támogatási csomag minden várakozást felülmúlt, ami azt is jelenti, hogy most már tart ott az ország, hogy ilyen intézkedéseket be lehessen vezetni. Kiszelly szerint a beszéd középpontjában a magyar családok álltak, a kitérő az ellenzékre csak „mellékszál” volt. Fontos üzenet volt a baloldal és a választók felé az is, hogy nem csak a családokról, a szegényekről sem mondott le a kormány, továbbá Brüsszel is elismerte, hogy Magyarországon mára egymillióan törtek ki a szegénységből. Ugyanakkor a baloldal „sosem tett értük semmit”. A politológus kitért rá, a beszéd szintén fontos üzenete volt, hogy mára olyan ország lettünk, amely gyarapodik, amelyre felnéznek, és amelynek nem kell többé szégyenkeznie, „büszkék lehetünk a teljesítményünkre”. Összességében az újabb családpolitikai intézkedések egyértelműen azt jelzik: a kormány a demográ­fiai problémákat nem bevándorlással, hanem a magyar fiatalok, gyermeket nevelők támogatásával kívánja megoldani. Fontos az is – fűzte hozzá –, hogy Orbán Viktor egyértelművé tette, nem csak az a cél, hogy a magyar gyermekek megszülessenek, hanem legyen kitörési pontjuk, fejlődési lehetőségük, mivel az ő támogatásuk befektetés a jövőbe.