„Franciaország felelős a migrációs áradatért”

Egyre kevesebb gyermek beszél németül a duisburgi iskolákban

Harle Szilvia – 2019.02.11. 01:56 –

A bevándorló hátterű gyermekek csupán 8,2 százaléka beszéli folyékonyan a német nyelvet Duisburgban egy hivatalos jelentés szerint. A Rheinische Post lap azt írta, a dokumentumból kiderül, az iskolarendszerben a migrációs háttérrel rendelkező gyermekek 16,4 százaléka egyáltalán nem beszél németül.

Berlinben egyébként két nap alatt több idegenellenes támadás is történt gyerekek sérelmére. A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) médiatársaság közlése szerint Hellersdorf negyedben szombaton egy tizenkét éves fiút, pénteken Marzahn városrészben egy tizenöt és egy tizenhat éves szíriai lányt bántalmaztak ismeretlenek, Neuköllnben pedig egy tizenkét éves kislányra támadt rá egy nő.

A BFMTV francia hírtelevízió a napokban közölte egy múlt héten készített felmérés eredmé­nyeit, amely szerint a francia válaszadók 54 százaléka úgy véli, Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke jobb munkát végezne az illegális migráció elleni küzdelem, valamint más, bevándorlással kapcsolatos kérdések terén, mint Emmanuel Macron francia elnök.

Franciaország felelős azért, hogy Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatásával Líbiából migrációs áradat indult el Európa felé. Erről már Alessandro Di Battista, az Öt Csillag Mozgalom olasz kormánypárt vezető politikusa beszélt tegnap az olasz köztelevízióban, ahol egyben bocsánatkérést követelt Párizstól.

Matteo Salvini olasz belügyminisztert pedig a múlt héten gyilkosnak nevezte egy fórumon egy baloldali aktivista – írta a Voice of Europe hírportál. A Giulianova községben megrendezett eseményen Salvinit beszéde közben zavarta meg az aktivista. A bevándorlásellenes politikus erre úgy reagált: az igazi gyilkosok azok, akik meghívják a bevándorlókat, támogatják az embercsempészeket, és nyílt színi temetőt csinálnak a Földközi-tengerből.