A kézzel játszó Barcelona is nehéz ellenfél

Kézilabda. A Ferencváros bebiztosíthatja a továbbjutást Ljubljanában, a női Bajnokok Ligája középdöntőjében, a Győrre és a Szegedre könnyebb feladat vár a hét végén

Salánki Miklós – 2019.02.09. 01:33 –

A mai kézilabda-szuperszombat ajánlata: Veszprém–Barcelona rangadó a férfi BL-csoportkörében (17.30 óra), Ljubljana–FTC (15) és Győr–Kristiansand (19.30) mérkőzés a női BL középdöntőjében. Valamennyi mérkőzést a Sport1 közvetíti.

kezilabdaNagy László korábbi csapata ellen vezeti majd a Veszprémet (Fotó: AFP/Ina Fassbender)
Európa legjobb férfi kézilabdázói nem kaptak sok pihenőt, hiszen két héttel a világbajnokság után máris folyatódik a férfi Bajnokok Ligája.

A vb a klubcsapatok szempontjából is sok áldozattal járt, így az A csoport rangadójáról, a Veszprém–Barcelona mérkőzésről is több játékos hiányozni fog sérülés miatt. Lékaiék­nak bőven van törlesztenivalójuk a katalán sztárcsapat ellen, mert a két együttes eddig húsz alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából öt győzelem, egy döntetlen és 14 vereség.

A jelenlegi erőviszonyokat jól tükrözi az európai szövetség legfrissebb rangsora, amely szerint a francia Paris Saint-Germain a legesélyesebb a BL megnyerésére, a második helyen a Barcelona, a harmadikon pedig a Szeged áll, a Veszprém hatodik a listán.

„Jön a Barcelona, aki vezeti a csoportot és az egyik favorit a BL-ben – nyilatkozta Lékai Máté, a Veszprém irányítója. – A világbajnokság után vannak ők is, mi is, mindenhol vannak sérültek. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy egy Veszprém–Barcelona mindig különleges mérkőzés. Mindent meg fogunk tenni, hogy nyerjünk, és hazai pályán nem is lehet más célunk.”

A B csoport második helyén álló szegediekre a papírforma szerint könnyebb mérkőzés vár vasárnap a szlovén Celje otthonában. A magyar csapatnak négy szlovén légiósa is van, a klub honlapján mindannyian
elismerték, hogy különleges lesz számukra a találkozó.

A női BL-ben a Ferencváros bebiztosíthatja a negyeddöntőbe jutást, ha pontot szerez Ljubljanában, a középdöntő harmadik fordulójában. Elek Gábor, az FTC vezetőedzője szerint a Győr ellen megszerzett pont akkor ér valamit, ha Ljubljanában sikerül győzniük. A Ferencváros a második csoport negyedik helyén áll, aktuális ellenfele pedig két ponttal lemaradva az ötödik.

A második csoportban listavezető Győri Audi ETO KC a norvég Kristiansand együttesét fogadja, amely versenyben van a második helyért. Az ETO egyik norvég ásza, Kari Brattsett tavaly éppen a mostani riválistól szerződött Győrbe.