Deutsch Tamás: Önök fenyegetik, zsarolják, büntetni akarják azokat az országokat, amelyek elutasítják a bevándorlást

Magyarországról vitatkoztak az Európai Parlament plenáris ülésén

MH – 2019.01.30. 18:43 –

Plenáris ülést tartott az Európai Parlament, amelyen egyebek mellett a magyarországi helyzetről is vitatkoznak a képviselők.

Deutsch Tamás Őry MariannFotó: Őry Mariann/Magyar Hírlap
Az EP megvitatta szerdán délután Brüsszelben, hogy mi történt 2018 szeptembere, a Sargentini-jelentés elfogadása óta a magyarországi jogállamisággal.

A Zöldek frakciója szerint egyebek mellett a kevés embert megmozgató kormányellenes tüntetések, a munka törvénykönyvének módosítása, valamint az Európában egyébként széleskörűen elterjedt közigazgatási bíróságok létrehozása miatt indokolt az, hogy ismét napirendre került a magyarországi helyzet az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén. A vita nem mozgatott meg sok embert, hozzávetőleg tizenketten vehettek részt rajta.

A kormány már korábban közölte, hogy nem vesz részt kampányeseményen, de a Fidesz és a vele szövetséges európai parlamenti képviselők ott lesznek a brüsszeli vitán, köztük Deutsch Tamás is, akinek a felszólalását lentebb közöljük. 

Judith Sargentini azt kérte, hogy hívják meg őt is a miniszterek Tanácsába, ahol a hetes cikkes eljárás keretében foglalkoznak Magyarországgal.

Egyetlen érintett sem tiltakozott, amikor Soros György egyik erős lobbiszervezete listát készített a megbízható sorosista EP-képviselőkről - mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán, újságírói kérdésre válaszolva.

A Magyarországgal foglalkozó sokadik vitát követően világossá kell tenni, hogy az Európai Parlamentnek nincs semmi joga politikai vitát folytatni egy európai uniós tagállammal - közölte a politikus.
A képviselő a magyarországi helyzetről szóló európai parlamenti vita után azt mondta magyar újságíróknak, hogy az EP bevándorláspárti többsége még mindig felhatalmazva érzi magát egy szuverén országgal kapcsolatos politikai vitára.

A magyar kérdés újbóli napirendre vétele csak ürügy, azért került elő újra, mert a zajló európai parlamenti kampányban "elvtársi segélyt" akart adni az EP balliberális, bevándorláspárti többsége a szintén markáns bevándorláspárti magyar ellenzéknek - közölte Deutsch Tamás.

Véleménye szerint a vita "tőrőlmetszett" politikai összecsapás volt az EP bevándorláspárti többsége és az EP-ben jelenleg kisebbségben lévő, a bevándorlást elutasító politikai erői között. 
Elhangzottak szemenszedett hazugságok, és olyan állítások, amelyek tagadták a valóságot - mondta.

"Az ami már hosszú idő óta zajlik az Európai Parlamentben, nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy gyakorlattá vált a közép- és kelet-európai országok lenézése" - fogalmazott a képviselő.

Deutsch Tamás összeférhetetlennek nevezte, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, megválasztott európai szocialista csúcsjelöltként, "visszaélve" bizottsági pozíciójával, egy "néppárti uniós tagállammal" folytat vitát az EP-ben.

Deutsch Tamás felszólalása
Az alábbiakban a fideszes EP-képviselő felszólalását teljes egészében ismertetjük:
Miért erőltette megint a balliberális többség az Európai Parlament napirendjére a magyar kérdést?
A kezdeményezés hivatalos indokai kizárólag ürügyek. Azért kellenek, hogy újra veszekedhessenek Magyarországgal.
A vita oka, hogy zajlik az európai parlamenti választási kampány. És az EP balliberális többsége ebben a kampányban is támadást indított a magyar emberek ellen.
De miért van Önökben ez az indulat velünk szemben? Mert van egy, az európai emberek életét évtizedekre meghatározó sorskérdés, amiben a magyarok elsöprő többsége, párthovatartozástól függetlenül, egészen mást akar, mintÖnök.
Ez a kérdés a bevándorlás ügye.
Önök, az EP balliberális többsége, alapvető jognak tekintik a tömeges bevándorlást és támogatják azt. Migránsvízumot akarnak bevezetni, és legalizálni akarják az illegális migrációt.
Önök az európai demográfiai problémák megoldását a migrációtól várják. A bevándorlás támogatása érdekében el akarják venni a határvédelem és a menekültügyi eljárások jogát a tagállamoktól.
Önök anyagilag támogatják az illegális migrációt szervező NGO-k törvényellenes tevékenységét.
Önök be- és áttelepítési kvótarendszert akarnak. Meg akarják határozni, hogy kikkel kötelező együtt élnünk a hazánkban.
És Önök fenyegetik, zsarolják, büntetni akarják azokat az országokat, amelyek elutasítják a bevándorlást.
Ezzel szemben mi, magyarok nemet mondunk a bevándorlásra.
Meg akarjuk védeni az illegális bevándorlókkal szemben az országunk határait, ezzel meg akarjuk védeni az unió külső határait.
Az a meggyőződésünk, hogy nem a bajt kell idehozni Európába, hanem a segítséget kell eljuttatni a bajban lévő emberekhez. A magyar és más európai polgárok biztonsága érdekében meg akarjuk szüntetni az európai életformánkat fenyegető bevándorlást.
Nem másért, csak ezért van velünk bajuk.
De négy hónappal a választások előtt már végképp fölösleges a magyarokat bántaniuk. A választáson az európai emberek fognak dönteni, hogy Európa megmaradjon az európaiaké!

Morvai a francia tömeges rendőri brutalitás napirendre vételét kérte a brüsszeli plenáris ülés megnyitásakor

Az EP szerdai brüsszeli ülésének megnyitásakor Morvai Krisztina javasolta az újabb "Magyarország vita" törlését a napirendről, rámutatva, hogy Emmanuel Macron Franciaországának rendőrsége az elmúlt hetekben 15 tüntető szemét lőtte ki és 80 kormányellenes demonstrálónak okoztak súlyos fejsérülést a jogellenes, tömeges rendőri erőszakkal - olvasható a lapunkhoz eljutatott közleményben. "Ezek lényegesen súlyosabb emberi jogi jogsértések, mint amilyenek Magyarországon történnek, ezekkel kellene foglalkoznia az Uniónak" -mondta Morvai. A balliberálisok szemkilövetései ezúttal sem érték el a gyomorforgató, Sorosista testület ingerküszöbét. Az Európai Parlament Független Képviselőjének közzétett videója ide kattintva megtekinthető.

Fotó: Őry Mariann/ MH