Rajongói szeretetéért ad hálát utolsó videóüzenetében Stan Lee

A Bosszúállók sztárjai egész oldalas újsághirdetésben búcsúznak a legendától

Gombos Krisztián – 2018.11.15. 17:21 –

Utolsó videóüzenetében is rajongóira gondolt Stan Lee. A hétfőn, 95 éves korában elhunyt legendás képregényíró rendszeresen kommunikált olvasóival, szerdán, hivatalos Twitter-oldalán megjelent utolsó videójában a tőlük kapott sok szeretetért ad hálát.

stan lee leadStan Lee az Amerika Kapitány: Polgárháború premierjén 2016-ban. Fotó: AFP„A szeretet érzése kölcsönös – kezdi a beszédét Lee székében ülve. „Szeretem a rajongóimat, el sem tudom mondani, mennyire. Néha, mikor itt üldögélek éjjel, elgondolkodom, hogy mi is az élet értelme, miről szól ez az egész? Aztán kapok egy rajongói levelet, olvasok valamit vagy eszembe jut egy emlék, és rájövök, mennyire szerencsés vagyok, hogy vannak rajongóim, akik tényleg törődnek velem. Nagyon boldoggá tesznek, ezért törődöm én is sokat velük. Van ebben valami egészen csodálatos, hogy olyan emberekkel alakul ki ilyen kapcsolat, akikkel sosem találkoztunk, és lehet, hogy a világ másik felén élnek. Ennek ellenére törődnek velem, mert van bennünk valami közös, és időnként érintkezünk egymással. Fantasztikus, hogy így állnak hozzám, imádom mindannyiukat” - zárja megható üzenetét Pókember, Hulk, Vasember, Fenegyerek és más ikonikus szuperhősök kitalálója.

Egész oldalas újsághirdetéssel búcsúznak tőle a Bosszúállók sztárjai

Halálhírét követően a Twitteren már mindannyian külön üzenetben búcsúztak a Marvel-univerzum atyjától, a Hollywood Reporter csütörtöki számában viszont egész oldalas újsághirdetéssel tisztelegnek a Bosszúállók-sorozat főszereplői.

„Köszönetet mondunk a filmek kreatív munkálataiban való részvételéért, a több ezer férfi és nő nevében akiknek a sorozat munkát adott, és azoknak a millióknak a nevében, akik szórakozást nyújtanak a filmek. De legfőképp utánozhatatlan bölcsességét, kedvességét és szerénységét köszönjük.

Stan, szeretünk, hiányozni fogsz, és hálásak vagyunk, hogy ha kis mértékben is, de részesei lehettünk a csodálatos örökségednek” - áll az üzenetben, melyet Scarlett Johansson (Fekete Özvegy), Chris Evans (Amerika Kapitány), Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Robert Downey Jr. (Vasember) és Jeremy Renner (Sólyomszem) írt alá.

avengers búcsú stan lee

A magazin november 14-i kiadásában ugyancsak teljes oldalas üzenettel emlékezik Lee-re a rivális DC Comics, Margaret Loesch, aki a Marvel Productions igazgatójaként a 80-as években dolgozott együtt az íróval, Pókember témájú oldallal búcsúzik tőle a Sony Pictures, a Walt Disney és a Marvel egy Stan Lee-t ábrázoló rajzzal, a 20th Century Fox pedig egy róla készült fotóval fejezi ki nagyrabecsülését.

Stan Lee idős kora ellenére rendkívül aktív volt, rendszeresen részt vett különböző képregényes rendezvényeken, sőt lánya a minap egy interjúban elárulta, halála előtt is egy új szuperhős megalkotásán fáradozott. Egészségi állapota az idén leromlott, az év első felében tüdőgyulladást kapott, kórházba is került. Nyáron bejelentette, hogy nem vállal több nyilvános dedikálást. November 12-én, hétfőn hubyt el.

Életéről és munkásságáról készült átfogó írásunkat ide kattintva olvashatják.