Több hónapos színházi turnéra indul Sir Ian McKellen közelgő 80. születésnapja alkalmából

„Azzal ünneplem 80. születésnapomat, hogy szólóshow-val turnézom olyan színházakban, amelyeket jól ismerek, és olyanokban, amelyeket kevésbé”

MH/MTI – 2018.11.09. 20:46 –

Több hónapos színházi turnéra indul Sir Ian McKellen brit színészóriás közelgő, jövő évi 80. születésnapja alkalmából, az előadásokon rajongóit is színpadra hívja.

"Azzal ünneplem 80. születésnapomat, hogy szólóshow-val turnézom olyan színházakban, amelyeket jól ismerek, és olyanokban, amelyeket kevésbé" - jelentette be honlapján McKellen, hozzátéve, hogy mindig is izgalmasnak tartotta az élő színházat. 

A kétszeres Oscar-jelölt színész január végétől csak Londonban 20 különböző színházban lép fel Tolkien, Shakespeare and You! című szólóelőadásával, amelyben Shakespeare-darabokon kívül részleteket idéz fel A Gyűrűk ura- és a Hobbit-trilógiákból is, amelyekben Gandalf, a varázsló szerepét alakította. 

Az előadás Gandalffal kezdődik és valószínűleg azzal zárul, hogy valakit a színpadra invitálok közös szereplésre - írta weboldalán a színész, aki május 25-én tölti be 80. életévét. 

A nagy-britanniai turné szeptember közepéig tart.