Trócsányi: A kormánynak fontos a vidéki jogászképzés

A mostani hallgatóknak lesz helyük a munkaerőpiacon

MH/MTI – 2018.11.09. 14:52 –

A kormánynak fontos, hogy erősek legyenek a vidéki állam- és jogtudományi karok - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter a nemzeti kiválósági jogászösztöndíjasok szakmai napján pénteken Budapesten. 

trócsányi kiválóság576Trócsányi László igazságügyi miniszter beszédet mond a nemzeti kiválósági jogászösztöndíjasok szakmai napján a minisztériumban. Mellette Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára -  MTI/Bruzák Noémi

A miniszter kiemelte: nemcsak a három budapesti jog- és államtudományi kar, hanem az öt vidéki városban működő jogászképzés is fontos a kormánynak. Ezt bizonyítja az az ösztöndíjprogram is, amelyet minden félévben 250 vidéken tanuló jogászhallgató kap meg.
Trócsányi László kitért arra: Magyarországon nincs jogásztúlképzés, a mostani hallgatóknak lesz helyük a munkaerőpiacon. A jó pozíciókért azonban verseny van, teljesíteni kell országos és nemzetközi versenyeken értük, és az Igazságügyi Minisztérium ösztöndíja is érték lesz majd a munkaerőpiacon - tette hozzá.