Kétharmados törvényi védelem a baloldal ellen

Nemzeti konzultáció. A KDNP a keresztény alapok okán is egyértelműen kiáll a család intézménye mellett, a párt szerint a tíz kérdés mindegyike fontos problémát vet fel

Vitéz Anita – 2018.11.08. 03:56 –

Indokolt, hogy a gyermeket nevelő családok támogatása hosszú távra is biztosított legyen a kétharmados törvények segítségével – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A KDNP-s Gaal Gergely hangsúlyozta: Európa és Magyarország jövője csakis a családok megerősítésével biztosítható.

Selmeczi Gabriella 20181108 Selmeczi Gabriella: Hazánk jövője csaka családok megerősítésével biztosítható (Fotó: MH)

A Fidesz helyesnek tartja, hogy a kormány a most induló nemzeti konzultációban rákérdezett a gyermeket nevelő családok juttatásainak kétharmados törvényi védelmére, mivel szerintük a baloldal a korábbi tapasztalatok alapján azonnal megszüntetné azokat. Selmeczi Gabriella, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: míg a Fidesznek természetes, hogy a munka mellett gyermeket nevelő szülőket az adók csökkentésével is támogassák, addig ez a baloldalnak nem az, és ha tehetik, egyetlen tollvonással áthúzzák ezeket a törvényeket. Kiemelte, hogy a történelmi tapasztalat azt mutatja, ha a baloldal kormányra kerül, akkor szinte azonnal ráront a családokra.

A baloldal ugyanis korábban az egy és két gyermeket nevelő családoktól is elvette az adókedvezményt, amivel havi több ezer forintot húzott ki a zsebükből – fejtette ki. Selmeczi szerint ezért indokolt, hogy a gyermeket nevelő családok támogatása hosszú távra is biztosított legyen a kétharmados többséget igénylő törvények segítségével. Emlékeztetett, a családi adókedvezmények idei teljes összege meghaladja a háromszázmilliárd forintot, ami huszonötszöröse annak, amennyit a baloldali kormányok fordítottak ugyanerre 2010-ben. A kedvezmény jövőre a kétgyermekes családok esetében gyermekenként havi húszezer forint lesz, ami akár havi negyvenezer forint megtakarítást is jelenthet. Selmeczi mindenkit arra biztatott, hogy családja körében beszélje végig a nemzeti konzultáció kérdéseit, majd válaszolja meg, és küldje vissza a kiküldött íveket.

A KDNP teljes mértékben egyetért a nemzeti konzultáció kérdéseivel, amelyek szerinte mind a családok életét, mind a gyermekvállalást segíthetik – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Gaal Gergely, a kisebbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A tíz kérdés mindegyike olyan problémát vet fel, amely a magyar emberek számára fontos – értékelt, egyúttal azt kérte: minél többen adjanak választ, mondják el a véleményüket, segítve ezzel a kormány munkáját. Hozzátette: teljes egészében kiállnak a kormány elmúlt évekbe tett erőfeszítései mellett, amelyekkel a családokat kívánták megerősíteni. Gaal Gergely rámutatott: Európa és Magyarország jövője csakis a családok megerősítésével biztosítható, a migráció, a bevándorlás, annak fokozása nem oldhatja meg a kontinens és Magyarország problémáit. A család mint intézmény mellett a kétezer éves keresztény alapok okán is egyértelműen kiállnak – hangsúlyozta. A kérdések közül kiemelte a családi adókedvezményre vonatkozó felvetést, amelyet – mint mondta – sikeres konstrukciónak tartanak, és véleményük szerint a jövőben erősíteni kell.