Beszakadt a mozgólépcső a római BL-meccsre tartó orosz szurkolók alatt

A balesetben több mint húszan sérültek meg, egy drukkernek amputálni kellett a lábát

MH – 2018.10.23. 23:29 –

Több mint húsz, az AS Roma-CSZKA Moszkva labdarúgó Bajnokok Ligája meccsre tartó szurkoló megsérült egy balesetben, amikor a római metró egyik állomásán a mozgólépcső meghibásodott és beszakadt alattuk.

róma mozgólépcsőbalesetTűzoltók szállítják el a helyszínről a baleset egyik sérültjét. Fotó: ReutersA Reuters arról ír, hogy a drukkerek közül heten súlyos sérüléseket szenvedtek, őket kórházba kellett szállítani, de egyikük állapota sem életveszélyes. A La Reppublica című lap értesülései szerint egy szurkoló lábát amputálni kellett.

Virginia Raggi, Róma polgármestere a helyszínre kiérkezve közölte a riporterekkel, hogy a helyi közlekedési hatóságok megkezdték az eset kivizsgálását. A szemtanúk elmondása alapján úgy tudni, hogy néhány szurkoló ugrálni és táncolni kezdett a mozgólépcsőn, mire az felgyorsult, „ledobva magáról” a drukkereket.  Az olasz sajtó egy szemtanúra hivatkozva arról is említést tesz, hogy a tömeg alatt beszakadt a mozgólépcső alsó részét takaró fedlap, a sérültek egy része oda esett be.