Vereséggel kezdtek a magyarok a birkózó-vb keddi napján

Wilson Vanessa kirgiz ellenféltől kapott ki a selejtezőben

MH/MTI – 2018.10.23. 11:24 –

Wilson Vanessa rögtön a selejtezőben kikapott a kirgiz Mejerim Zsumanazarovától a női 68 kilogrammos súlycsoportban a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság negyedik, keddi napjának rajtján.

wilson vanessaFotó: m4sport.huA magyar versenyző nem sok időt töltött a szőnyegen, ugyanis az Ázsiai Játékokon bronzérmes riválisa lábra támadásaival nem tudott mit kezdeni: egy ilyen akcióból már fél perc után kétpontos hátrányba került. A második sikeres lábra támadást követően ráadásul Zsumanazarova összefogta Wilson lábait, háromszor megpörgette, ezzel másfél perc után 10-0-s előnyre tett szert, azaz technikai tussal győzött. Wilson akkor folytathatja szereplését a vigaszágon, ha legyőzője a döntőig jut. 

A délelőtti programban még a 65 kilós Sleisz Gabriella, a 72 kilogrammos Szmolka Nikoletta és a 76 kilósok között szereplő Németh Zsanett lesz érdekelt, valamennyien a nyolcaddöntőben kezdenek. Az esti éremcsatákban a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában az ukrán születésű Olejnik Pavlo a bronzéremért léphet majd szőnyegre.