Korszerű tankertet adott át az agrárminiszter Budapesten

Nagy István útjára indítana egy programot, melynek keretében minden nagyvárosi iskolában hasonló kertet hoznának létre

MH/MTI – 2018.09.14. 12:44 –

A diákok mezőgazdasági és kertészeti ismereteinek bővítését, a biológiai sokszínűség megfigyelését lehetővé tevő modern tankertet adott át Nagy István agrárminiszter és a projektet támogató Syngenta Magyarország ügyvezetője a XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola és Gimnáziumban, pénteken, Budapesten. 

Az agrárminiszter az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy az iskolában folyó szemléletformáló munka példaértékű lehet más oktatási intézmények számára is, mivel a jövő környezeti kihívásaival csak felkészülten, környezettudatos hozzáállással lehet szembe nézni. 

A miniszter hozzáfűzte, hogy útjára indítana egy olyan programot az Agrárminisztérium szervezésében, amelynek keretében minden nagyvárosi iskolában hasonló tankertet hoznának létre.

Matthew Pickard, a Syngenta Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mintegy 4 millió forintos beruházás a Syngenta, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, a Városgazda XVIII. Kerületi Nonprofit Zrt. valamint a Külső-Pesti Tankerületi Központ támogatásával valósult meg.