Lukaku: Mourinho tiszteletet érdemel, amiért nem játssza meg magát

Megvédte edzőjét a Manchester United belga csatára

MH/MTI – 2018.09.14. 10:09 –

Romelu Lukaku megvédte edzőjét, José Mourinhót: a Manchester United belga labdarúgója szerint a portugál szakember tiszteletet érdemel azért, mert nem rejti el az érzelmeit.

lukakuLukakut nem zavarja, ha Mourinho kritizálja a teljesítményét. Fotó: Reuters"Az embereknek becsülniük kéne, hogy vannak még olyanok, mint ő, hiszen az edzők nagy része akkor is megpróbálja magát boldognak láttatni, amikor nem az" - mondta a belga támadó a BBC-nek.

A 25 éves, világbajnoki bronzérmes csatár szerint Mourinho nem futamodik meg a konfliktusok elől, és semmi más célja nincs, minthogy a csapat fejlődjön. "Mindenkivel nyugodt és jó a viszonya, egyszerűen arról van szó, hogy mi labdarúgók néha elkényelmesedünk. Régebben nem volt abból gond, ha egy edző megszólta a játékosa teljesítményét, manapság azonban szinte mindenki támadásnak veszi ezt" - tette hozzá Lukaku.

Állítása szerint őt nem zavarják Mourinho kritikái, mert kemény fából faragták - többek között ezért is jó a viszonya a vezetőedzővel. "Mindenkit megnevettet az edzéseken, igazi családcentrikus ember, ráadásul mindig küzd a játékosaiért" - fogalmazott a belga csatár. Lukaku tavaly nyáron szerződött a mostani idényben négy forduló után csak tizedik Manchester Unitedhez, és azóta 55 mérkőzésen 30 gólt szerzett.