Le kell bontani a Tiszavasvári köré épített falakat

Sorra hagyták le a környező települések a jobbikos vezetésű várost, amelyet újra fejlődőpályára kell állítani – mondta lapunknak Szőke Zoltán fideszes polgármesterjelölt

Baranya Róbert – 2018.09.13. 01:01 –

Elsősorban a helyi polgárokkal szembeni hozzáálláson változtatna megválasztása esetén Szőke Zoltán, Tiszavasvári fideszes polgármester-jelöltje, aki szerint teljesen megbukott a jobbikos modell a városban.

Szőke Zoltán 20180913 Szőke Zoltán felülvizsgálná a vállalkozásokat terhelő, a jobbikos Fülöp Erikék által megemelt helyi adókat, és fejlesztené a térfigyelőkamera-rendszert (a szerző felvétele)
Újra fejlődő
településsé kell tenni a várost, ehhez le kell bontani a Jobbik által Tiszavasvári köré épített falakat – hangsúlyozta lapunknak Szőke Zoltán, a szeptember 16-i időközi polgármester-választás Fidesz–KDNP-s jelöltje. Szerinte 2010 óta a jobbikos Fülöp Erik által vezetett várost a leépülés, az elsorvadás, a munkahelyek megszűnése jellemezte, a jobbikos modell – ahogy Érpatakon is – megbukott. Az elmúlt nyolc évben a vezetés egyetlen prosperáló beruházást nem tudott megvalósítani, ami fejlesztés történt, az vagy állami vagy uniós forrásból valósult meg – tette hozzá, hangsúlyozva, a környező települések sorra hagyták le Tiszavasvárit.

Kiábrándult helyi jobbikosok

A Jobbik vezetése hazudott nekünk, amikor azt mondták, pénz hiányában nem indítanak jelöltet az időközi választáson, és nem támogatnak senkit – mondta lapunknak Császár József alpolgármester, a párt tiszavasvári alapszervezetének volt elnöke. Közölte, a pártvezetés ma már bevallottan a függetlenként induló jegyzőt, Bundáné Badics Ildikót támogatja. Hozzátette, korábban hiába kezdeményezett megbeszélést Szabó Gábor pártigazgatóval, válaszra sem méltatták, és amikor a párt magas rangú politikusai lementek Tiszavasváriba, meg sem keresték őket. Császár hat tagtársával és egy másik önkormányzati képviselővel együtt a napokban lépett ki a Jobbikból. Kérdésünkre elmondta, azért döntött így, mert a párt vezetése cserbenhagyta az alapszervezeteket, sőt egyes politikusaik kijelentették, nincs szükség a vidéki tagságra.
(PDÁ)
Szőke Zoltán elsősorban a hozzáálláson változtatna, igazi kapcsolatot akar kialakítani az itteniekkel, rájuk alapozva a helyi ügyek megoldását. A fideszes jelölt életet lehelne a legnagyobb munkalehetőséget biztosító közmunkarendszerbe, értékteremtő programokat megvalósítva.

A szakképzett munkaerő számára ipari parkot hozna létre, idecsábítva a munkahelyteremtő vállalkozásokat, cégeket. Szőke továbbá felülvizsgálná a vállalkozásokat terhelő, Fülöp Erikék által megemelt helyi adókat, illetve javítana a közbiztonságon is, hiszen az utóbbi években egyre terjednek az olcsó drogok a városban. Ezért szerinte fejleszteni kell a térfigyelőkamera-rendszert, még szorosabbá fűzni a kapcsolatot a rendőrséggel és megerősíteni polgárőrséget.

Győzelme esetén a jelölt fejlesztené a járóbeteg-szakellátást, és kiemelt figyelmet fordítana az idegenforgalomra is, hiszen a város egyedülálló gyógyvízforrással rendelkezik, emellett rengeteg olyan értéke van, amelyet meg kellene mutatni az odalátogatóknak. Szőke a sport területén kiemelten kezelné az utánpótlás-nevelést, és céljai között szerepel annak elérése, hogy Tiszavasvári lakói egészségesebb életmódot folytassanak. Szőke Zoltán az elakadt tanuszoda-programot is kimozdítaná a holtpontról. Ahogy fogalmazott: szeptember 16-án Tiszavasváriba érkezik a „siker, a fejlődés és a lehetőség vonata”, és ő szeretné, ha megválasztásával erre felszállnának a város lakói is.