Elfogták a szexuális erőszakkal gyanúsított migránst

Ausztriában találtak rá -A videofelvételeken látszik, hogy hogyan csalta csapdába áldozatát+GALÉRIA

MH/MTI – 2018.09.11. 08:35 –

Európai elfogatóparancs alapján hétfő este Ausztriában elfogták azt a menekült afgán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy szexuális erőszakot követett el a magyar fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A férfit Linz környékén, egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták és fogták el.

A 18 éves afgán férfi a gyanú szerint vasárnap hajnalban Budapesten, egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt, korábban pedig kétszer is szeméremsértést követett el a VII. kerületben.

A rendőrség a férfi elfogása érdekében európai elfogatóparancsot is kiadott, Budapest főkapitánya pedig külön nyomozócsoportot hozott létre e célból. A budapesti nyomozók már a körözés kiadásának napján felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal - írták. Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a szexuális erőszak miatt keresett menekült afgán férfi ügyében

A rendőrök a nyomozás során további két bűncselekmény elkövetésével hozták összefüggésbe Sarhadi Bilal Ahmadot, aki június elsején 22 óra 30 perc körül a VII. kerületi Dohány utcában, valamint június 20-án hajnalban a VII. kerületi Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett.

Sarhadi Bilal Ahmad ellen a nyomozóhatóság kezdeményezte európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt - olvasható a rendőrség közleményében.

Az osztrák rendőrség az oltalmazott státuszban lévő afgán férfit - aki 2017 nyara óta élt Magyarországon - kiadatási őrizetben tartja.

A Ripost megszerezte a biztonsági kamerák felvételeit

Értesülésük szerint az áldozat egy 21. éves légiutaskísérő, aki bekérezkedett a gyorsétterem mosdójába, ahol magukra zárta az ajtót -olvasható a Ripost.

Ahmad négy napja dolgozott a kebabozóban, csendes, visszahúzódó férfiként ismerték meg. A késő éjszakai órán az étterem zárva volt, a férfi engedte be a mosdót kereső hölgyet.

A felvételen jól látszik, amint Ahmad mutatja az utat a lánynak a mosdóhoz. Átvezeti a kebaboson keresztül a kocsmába, majd azon keresztül a hátul, eldugott helyen lévő személyzeti mosdóhoz. 2 óra 25 perc 56 másodperc.

Migráns erőszak kamera

Fotó: Ripost

Ezután Sarhadi Bilal Ahmad előremegy, felkapcsolja a villanyt a személyzeti mosdóban.

Ezután a fiatal nő bement a mosdóba. Ekkor Sarhadi Bilal Ahmad azonnal erőszakosan bezárja belülről az ajtót. 

Mit sem sejt a gyanútlan áldozat, bemegy a mosdóba. Sarhadi Bilhal Ahmad azonnal erőszakosan bezárja belülről az ajtót.  Innen kezdve büntetőjogi értelemben kényszerítésről beszélhetünk!  Hajnali 2 óra, 26 perc, 1 másodperc.

Később az étterem egy másik dolgozója felfigyelt a kiszűrődő zajokra, a lány segélykiáltásaira és hallgatózni kezdett. 

Néhány perc múltán ismét feltűnik, újra hallgatózik, majd ismét elhagyja a helyszínt.

Az afgán 2 óra 53 perckor elsőként jön ki a mosdóból, őt követi a még öltözködő, megfélemlítettnek tűnő lány, akit 27(!) percen át erőszakolt és kényszerített az afgán migráns- írja a Ripost.

Az áldozat állapotát mutató későbbi felvételeket természetesen nem közölték.