Tallózás a Magyar Hírlapból

Válogatás a hét írásaiból

2018.08.11. 00:06 –

tallozas0811

„Hatékony eszköz az óvadék, de csupán egy lehetőség" - A kényszerintézkedéssel elérni kívánt jogalkotói célok sokkal rugalmasabban biztosíthatók a július 1-jén életbe lépett új büntetőeljárási törvényben Völner Pál államtitkár szerint. Bár már a kezdetektől felmerül, hogy az óvadék intézménye a gazdagoknak kedvez, ez így önmagában nem igaz, hiszen az óvadék összegét mindig a terhelt személyi és vagyoni helyzetére tekintettel kell megállapítani – hangsúlyozta lapunknak Völner Pál igazságügyi államtitkár, akit Gyárfás Tamás és Vizoviczki László esete kapcsán kérdeztünk a jogintézmény hátteréről.


Seuso-kincsek 20180806Továbbra sem tudni, hogy ki ölte meg Sümegh Józsefet - Felfüggesztették a nyomozást a Seuso-kincseket megtaláló férfi 1980-ban történt halála ügyében, de az eljárás folytatásának lehetősége továbbra is fennáll – tudtuk meg. Lapunk értesülése szerint felfüggesztette a nyomozást a rendőrség a Seuso-kincseket felfedező férfi meggyilkolásának ügyében. A harmincnyolc éves rejtély megoldására továbbra is várni kell.


Janice Atkinson 20180806„Védjük meg a határokat!" - Ha importáljuk a harmadik világot, akkor harmadik világbeli problémáink lesznek – figyelmeztetett Janice Atkinson brit függetlenségpárti EP-képviselő. Statisztikákkal teli könyvet jelentetett meg a migránsbűnözésről Janice Atkinson brit függetlenségpárti EP-képviselő, a Nemzetek és Szabadság Európája (ENF) frakcióvezető-helyettese. Lapunknak hangsúlyozta, hogy óriási biztonsági kockázatot jelent a tömeges bevándorlás a kontinensre.


Boros Botond 20180806A társadalom felét érinti a digitális alulképzettség - Jobban kihasználhatnák a magyar cégek a modern eszközök előnyeit, a vállalkozások több mint felének honlapja sincs a Google Magyarország marketingvezetője szerint. Ingyenes képzéssel és oktatási anyaggal segít a Google a vállalkozásoknak, amely hosszú távon a magyar gazdaság növekedését segítheti elő. Boros Botonddal, a Google Magyarország marketingvezetőjével beszéltünk arról is, hogy a cég biztonságos jelszavakkal, képernyőzárolással, biztonságos vásárlással kapcsolatban oktat felhasználókat.


Gyurcsány–DobrevMég mindig nincs gyanúsított az EMIR-ügyben - Az új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint egyelőre a felderítés szakaszában van a Gyurcsány–Dobrev család felelősségét is felvető botrány miatt indult nyomozás. Már a Nemzeti Nyomozó Iroda jár el az uniós forráskezelés 2010 előtti kiszervezése miatt hűtlen kezelés gyanújával indult eljárásban. Amíg nem történik gyanúsítotti kihallgatás, az új törvény szerint már nincs határideje a nyomozásnak – értesültünk.


durodoraDúró Dóra: Jönnek még hozzánk a Jobbikból - A néppártosodás nem volt rossz ötlet, de teljesen kisiklott a folyamat, a párt elszakadt eredeti elveitől, politikai nyitás helyett balra tolódás történt – véli a Mi Hazánk alelnöke. A Mi Hazánk Mozgalom nem akar a Jobbik által elkövetett hibába esni, hogy politikáját a balliberális oldal felé érzett megfelelési kényszer befolyásolja – mondta lapunknak Dúró Dóra, az alakulóban lévő mozgalom alelnöke, aki szerint egy ellenzéki párt nem attól lesz sikeres, hogy zsigerből ellenez mindent, amit a kormány csinál, hanem ha a jót elismeri, a rosszat pedig építő javaslatokkal próbálja megváltoztatni.


Alstom 20180808Alstom-nyomozás: már öt gyanúsított van - Még a felderítési szakasznál tart, ismeretlen tettesekkel szemben folyik a 4-es metró szerződései kapcsán az OLAF megállapításai alapján elrendelt vizsgálat. A 4-es metró szerződéseivel összefüggésben folytatott nyomozásnak még nincs, az Alstom-kocsik beszerzése kapcsán folyt büntetőeljárásnak viszont már öt gyanúsítottja van – tudta meg lapunk. Egyikük sem közszereplő.


Pálfi László 20180808Nem fehérnek való vidék: afrikai fordított apartheid - Zimbabwéban már látványosan megbukott a farmerek földjének elkobzása a társadalmi igazságosság nevében, a dél-afrikai kormány most mégis ezzel akarja megalapozni hatalmát. Nem kaptak segítséget Európától a dél-afrikai fehér farmerek – mondta lapunknak Pálfi László Afrika-kutató, az Eötvös Loránd Tudományegyetem doktorandusza, aki szerint Zimbabwe példája bemutatta, mi történik, ha elüldözik a mezőgazdasághoz értő embereket a bőrszínük miatt.


Majtényi László 20180809Kevés felajánlás a „civileknek" - Nem a személyi jövedelemadó egy százalékaiból működnek a Soros-féle csoportok – már százhuszonegy külföldről pénzelt szervezet regisztrálta magát a vonatkozó adatbázisban. Heteken belül életbe lép a bevándorlási különadó. Időközben megjelent az adóhatóság adatsora, amelynek alapján a Soros-féle szervezeteknek semmiképpen sem az egyszázalékos adófelajánlások jelentik a fő bevételi forrást. Sőt.


Völgy Utcai Ökumenikus Óvoda 20180809Hangsúlyosabb nemzeti nevelés az óvodákban - Az alapprogram az intézmények napi gyakorlatába illeszti a magyar népmesék, versek és mondókák, hagyományőrző népi játékok, dalok megismerését. Számos kritika érte a napokban az óvodai nevelési program szep­tembertől hatályos módosítását. A Nemzeti Pedagógus Kar szakemberei szerint viszont sem a hazaszeretetre való nevelés, sem a keresztény kulturális értékek hangsúlyozása nem jelent problémát.


Petőcz András 20180809„Az emigráns írók megfelelő kanonizációja a mai napig nem történt meg" - Míg az Irodalmi Újságnak erős politikai szemléletmódja volt, addig a párizsi Magyar Műhely a külföldön élő íróink és a hazaiak közti kapcsolatteremtésre koncentrált. Petőcz András, József Attila- és Babérkoszorú-díjas költő, író, szerkesztő egyike azon keveseknek, akik a rendszerváltás előtt élő kapcsolatot tudtak kialakítani a külföldön élő magyar értelmiséggel. A párizsi Magyar Műhely egykori szerkesztője az emigráns írók kanonizációját hiányolja, aminek egyik oka szerinte az irodalmi élet nehézkessége.


andrassyVonakodnak fizetni az elítélt balosok - Hiába küldött ki fizetési felszólítást a terézvárosi önkormányzat kétszázhúszmillió forintról, a szocialista és szabad demokrata politikusok a fülük botját sem mozgatják. Még 2018 februárjában jogerősen egyetemlegesen kétszázhúszmillió forint megfizetésére kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla a hűtlen, illetve hanyag kezelés miatt elítélt szocialista és szabad demokrata önkormányzati képviselőket, egyelőre egyetlen fillért sem fizettek meg a VI. kerületi önkormányzatnak – értesültünk.