Óriási bulit csinált a The Kooks a Szigeten

A brit indie rockot játszó zenekar pénteken lépett fel+VIDEÓ

MH – 2018.08.10. 20:56 –

Kiváló hangulatú koncertet adott a Sziget Fesztivál pénteki napján a brit The Kooks együttes.

kooksLuke Pritchard énekes-gitáros és csapata megmozgatta a Sziget közönségétFotó: MTI/Mónus MártonAz angol indie rock zenekar 2004-ben alakult Brightonban. Nevüket David Bowie Kooks című száma ihlette. Tagjai Luke Pritchard (vokál, gitár), Hugh Harris (gitár), Paul Garred (dob) és Peter Denton (basszusgitár). Első sikerüket a Naive című kislemezük hozta meg, amely 5. helyet ért el a UK slágerlistán, majd 2006-ban a 19. legjobban eladott album lett.

A Szigetre legjobb dalaikat válogatták egy csokorba és dacára annak, hogy hat előtt kezdtek, kiváló hangulatot csináltak az elsősorban Lana del Rey-re váró tömegnek. Rögtön az utóbbi évek egyik legnagyobb indie slágerével, a Bad Habittel kezdtek, de a koncert során felcsendült a Seaside és a Naive is.

Láthatóan elégedett volt a nagy melegben összegyűlt tömeggel az énekes, aki kicsit bolondos mozgásával delejezte a női szempárokat, miközben a valódi rajongók maradandó élményt kaptak. Az indie bandákhoz megszokottan keveset kommunikáltak a közönséggel, a zenébe viszont nem csúszott hiba.