Őrült számok a Szigetről

A legnagyobb magyar fesztivál látványvilágában is az egyik legizgalmasabb Európában

MH – 2018.08.10. 20:35 –

A Sziget az évek során egy kis, főként a magyar fiatalokat megszólító fesztiválból óriási tömegeket vonzó nemzetközi hírű rendezvénnyé duzzadt, alábbi összeállításunkban szereplő számadatok is alátámasztják ezt a változást.

sziget lead 2 látványA látványra is adnak a Sziget szervezői. Fotó: Sziget FacebookA Nagyszínpad programjai ugyan befejeződnek a csendrendelet miatt minden este 11-kor, de az élet ekkor sem áll meg, hiszen a zajcsillapított sátrakban tovább folyik a buli. A két legnagyobb ezek közül a Bacardí Aréna és a MasterCard Színpad by A38 sátra, a kettő együtt összesen huszonötezer látogatót tud befogadni, az Aréna 11 ezer négyzetméter, az A38 pedig 13.500 négyzetméter területű.

A Sziget építése során felhúztak 27 kilométer kerítést, lefektettek huszonegyezer négyzetméter méhsejt alakú járólapot és nyolcezer négyzetméter alumínium járófelületet a talajterhelés enyhítésére, a sátrakban további 23 ezer négyzetméter dobogót raktak le. 250 konténer, 40 kamionnyi építési állvány kapott helyet, a technika összesen pedig ezer(!) kamiont töltött meg.

A fesztiválon ezerkétszáz mobilvécé, hatszáz angol vécé és két kamionnyi vécépapír mellett idén ötszáz zuhanyzó áll a fesztiválozók rendelkezésére.

A Sziget elhíresült arról is, hogy látványvilágában az egyik legizgalmasabb szerte Európában. Több mint száz különböző művészeti alkotás, egyedi szobor és funkcionális térinstalláció díszíti a területet, melyet esténként 40 kilométernyi fényfüzér tesz ragyogóvá és 19 ezer izzó mellett további ezer lampion biztosítja a hangulatfényt.