A folké lesz a Budapest Park

A Bohémian Betyars és a Parno Graszt először játszik együtt a Sziget-afteren

MH – 2018.08.10. 12:25 –

A két méltán híres speed-folk és folk zenekar augusztus 16-án a Budapest Parkban csapnak, hírnevükhöz hűen, elképesztő bulit.

Bohemian Betyars

Szűcs Levente gitáros (b) és Palágyi Máté hegedűs (j) a Bohemian Betyars együttes koncertjén Kapolcson, a Panoráma Színpadon a Művészetek Völgye kulturális fesztivál harmadik napján, 2018. július 22-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Bohemiany Betyars az évek alatt erős és nagy rajongó tábort szerzett, azzal, hogy zenéjük, mely speed-fol és freak punk műfajokba sorolható, de leginkább koncerjeiket egy olyan velőighatoló energia járja át, amit nem csak más magyar zenekaroktól, de a külföldi világsztároktól is ritkán tapasztalhatunk.

A 2009-ben Miskolcon alakult Bohemian Betyars különleges, mindig vidám, mindig vad és energikus zenéjével hamar belopta magát mindenki szívébe. Nem csoda, hiszen koncertjeik közvetlen, ösztönből áradó, életigenlő hangulata felszabadítja a közönség érzelmeit, az ember zsigerébe hatol és minden lábat táncra bír. A zenéjük,  a toális káosz és megnyugtató harmónia között ballanszírozik. A hattagú formáció kezdetben utcazenéléssel járta körbe a világot – ezekből akkora bulik kerekedtek, hogy azóta már klubszervezők hívják vissza őket rendszeresen a Balti-tengertől az Atlanti óceánig.

A Lángoló Gitárok zenei portálnak adott interjúban, arra a kérdésre, hogy: Szerintük egy magyar előadótól milyen a különlegesség kell, hogy külföldön is megállja a helyét? Szűcs Levente, a Bohemian Betyars frontemebre azt válaszolta: Az kell, hogy vigyen magával valamit a magyarságából. (..) Mi még mindig formálódunk egy kicsit, nem vagyunk annyira kész produkció, (..) de az a virtus, amit magunkkal vittünk, az tetszett az embereknek. (..)  Aztán a koncerteken már az volt a lényeg, hogy 1000%-osan odategyük magunkat, egyrészt, mert örültünk, hogy külföldön játszunk, másrészt, mert nem lehetett tudni, hogy ki van épp a közönségben.

Bohemian Betyars

Fotó: A Bohemian Betyars együttes koncertje Kapolcson, a Panoráma Színpadon a Művészetek Völgye kulturális fesztivál harmadik napján, 2018. július 22-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az állandó bulifelelős zenekar utolsó önálló budapesti koncertjére készül idén augusztus 16-án a Budapest Parkban, ahol a garantált mulatság mellett sok egyéb érdekességgel készülnek. Ebben cinkostársuk a harminc éve működő, szintén nemzetközileg is elismert Parno Graszt lesz. A változó felállású, de legalább 10 tagot számláló roma folkzenekar számos díjat bezsebelt már be, sőt, a BBC dokumentumfilmet is forgatott róluk.

Parno Graszt

Fotó: recorder.blog.hu

 A Bohemian Betyars és a Parno Graszt tehát a fővárosban először a Budapest Parkban áll együtt a színpadra, a két zenekart ismerve pedig az őrült buli pedig garantált. Gyertek és Sziget-afterezzünk együtt augusztus 16-án - amennyiben csuklódon hagyod a szigetes karszalagod, úgy a helyszínen szuperakciósan, 500 Ft kedvezménnyel válthatod meg jegyedet erre a koncertre. Ez érvényes mind a napijegyekre, mind a 3- és 7-napos bérletekre + diákjegyekre is! 

A jeygek elérhetőeg ezen a linken:
https://www.budapestpark.hu/event/bohemian_parno-20180816