Rekordév az idei a magyar turizmusban

A magyar családok anyagi mozgásterének bővülését jelzi, hogy az idegenforgalom növekedésének motorja a belföldi turizmus

MH – 2018.08.09. 15:42 –

 A legfrissebb adatok szerint a vendégforgalom több mint 5 százalékkal, a szálláshelyek bevétele pedig több mint 10 százalékkal nőtt tavalyhoz képest - tudatta közleményében Dömötör Csaba államtitkár csütörtökön.

"Jó hír, hogy a növekedés motorja a belföldi turizmus. Ez azt jelzi, hogy a magyar családok anyagi mozgástere bővül" - emelte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
Dömötör Csaba kiemelte: a kormány minden támogatást megad annak érdekében, hogy a magyar turizmus továbbra is dinamikusan növekedjen. Ezt célozzák közvetlen támogatási programok, az infrastruktúra-fejlesztések és a tájékoztató kampányok is. 

"A kormány elkötelezettségét mutatja, hogy miközben 2010-ben 7,6 milliárd forint állt rendelkezésre a turizmus fejlesztésére, mostanra ez az összeg a sokszorosára, 53 milliárd forintra nőtt" - mutatott rá az államtitkár, hozzátéve: a turizmus nem csupán egy gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet egyik fő terepe, hiszen "lehetőséget ad arra is, hogy őrizzük kulturális és természeti értékeinket".

Mi jól tudjuk, hogy Magyarország jó hely, és azt szeretnénk, hogy ezt a világban is egyre többen tudnák - emelte ki Dömötör Csaba.