Brutális késéssel kezdett a Sziget első világsztárja

Kendrick Lamar negyven percig várakoztatta a Nagyszínpad közönségét+GALÉRIA+VIDEÓ

MH – 2018.08.09. 10:46 –

A Szigeten az első nap elsősorban arról szólt, hogy mindenki megszokja az újításokat: a karszalagos fizetést, a re:poharat, amit, ha éppen megoldható, akkor vissza lehet vinni bármelyik italkimérő pultba, ahol kupont adnak érte (ha van), illetve arról, hogy a fesztiválozó felkészüljön az egyhetes bulira. A beléptetés abszolút simán ment, és a késő esti Nagyszínpad-koncertig igen szellős és kellemes volt az embertömeg mérete is.

szig1nap3A képre kattintva galéria nyílik - Fotó: Magyar Hírlap Online

A délutáni órákban a Clean Bandit kezdte csábítani a közönséget a legnagyobb színpad elé, sokan ott is maradtak a brit grime rapper, Stormzy műsorára, ami - mint utólag kiderült - sokkal kellemesebb élmény volt, mint az esti húzónév. Mindeközben a VOLT-színpadon a tavalyi Sziget-himnuszt is szerző Mary PopKids lépett fel, lelkesedésük pedig az ott összegyűlt közönségre is átragadt.

Az este két nagy dobása közül Lykke Li kezdett előbb, a svéd énekesnő azonban lassú számai miatt kevéssé való a Nagyszínpadra. Szerencsére rajongói sokan vannak és ezért körbe-körbenézve mindig lehett látni néhány átszellemült arcot. Végül aztán eljátszotta jóval partiképesebb számát, az I Follow Riverst is.

Mindenkinek volt ideje utána a pihenésre és a kortyolgatásra, ugyanis az este fénypontja, a 12-szeres Grammy-díjas és Pulitzer-díjas rapper, Kendrick Lamar (állítólagos tecnikai okok miatt) negyvenperces késéssel kezdett. A zenész jelenleg hatalmas névnek számít, rengeteget köszönhet neki az amerikai rapszakma, a Sziget idei egyik legnagyobb húzásának tűnt az ő felléptetése.

Kendrick Lamarnak azonban valószínűleg nem nagyon tetszett az, hogy ide kellett jönnie, abszolút lélektelenül állt ki a késés után is és láthatóan zavarta, hogy nem volt megfelelő a hangulat, ami fogadta. Valószínűleg a fellépéseinek része, hogy keveset törődik a közönséggel és ez a tengerentúlon megszokott is lehet, itt azonban nagyon nem illett a fesztivál szellemiségéhez a távolságtartás. A számok nagy része playbackről ment, a verzéket néha elrappelte rendesen, máshol lekeverték a dalt a felénél. A közönségben sokan felidézték Rihanna legutóbbi szigetes fellépését, ami hasonló átvágásnak tűnt, azonban ott a tömeg is kikészítette a látogatókat. A szerdai napon a tömeg még nem volt durva negatívum, Kendrick fellépésén azonban már rendesen megtelt a Nagyszínpad előtti tér.

A hangulat kiváló, a szervezés meglehetősen gördülékenyen működik, az unikornisjelmezben táncoló angol fiatalok pedig mosolyt csalnak azoknak az arcára is, akik többet vártak az első igazán nagy névtől.

Ma, azaz csütörtökön a Nagyszínpadon a belga, elektropopban utazó Oscar and the Wolf, az angol dj, Bonobo és a szintén a szigetországról érkező, alternatív rock-legenda Gorillaz együttes látható. Érdemes emellett elnézni a második napon már beinduló A38-sátorba, ahol a Cigarettes After Sex, Seasick Steve és a Lemaitre is fellép.

Külföldi drogdílereket fogtak el a Hajógyári-szigeten 
Elfogtak három olasz férfit, akiknél kábítószert találtak, majd egy üzbég nőt és két másik olasz férfit, akik kábítószert árultak a fesztiválozóknak szerda este a Hajógyári-szigeten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.
A három olasz férfit kábítószer birtoklása miatt, a másik három embert kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki - áll a közleményben.
A három olasz férfinál 114 különböző színű, kábítószergyanús tablettát, több százezer forint készpénzt és valutát találtak. A nyomozók ezután figyeltek fel a másik két olasz férfire és az üzbég nőre, akik kábítószert kínáltak, illetve árultak a fesztiválozóknak. A rendőrök a kábítószer-kereskedőktől több mint 100 tablettát, 8 tasak fehér port és 8 tasak barna kábítószergyanús anyagot foglaltak le.