A világ legpechesebb hátfájása?

A horvát válogatott játékos a kanapéjáról nézheti csapata döntős játékát

MH – 2018.07.13. 10:05 –

Miközben a labdarúgást kedvelők világszerte Horvátországra figyelnek, van egy ember, aki minden bizonnyal nagyon szerencsétlennek érzi magát. Arról a Nikola Kalinicről van szó, akit a horvát válogatott szövetségi kapitánya az első csoportmérkőzést követően küldött haza Zágrábba a labdarúgó világbajnokságról

Nikola Kalinic, korábban a Fiorentina, jelenleg a Milan támadója nem lépett kezdőként a pályára a Nigéria elleni első horvát csoportmeccsen, azonban Zlatko Dalic szerette volna játékba küldeni a második félidőben. Kalinic azonban arra hivatkozva, hogy fáj a háta, elutasította a szövetségi kapitányt. Ez már nem első ízben esett meg; hasonló eset történt néhány hónappal korábban, egy felkészülési meccsen is. Az eset érdekessége, hogy Dalic Oroszországba csak „száz százalékos“, maximálisan terhelhető játékosokkal érkezett, így fokozottan furcsa, hogy Kalinic ismételten fájdalmakra panaszkodott.

Dalic a meccs közben higgadtan fogadta az elutasítást, azonban a győztes mérkőzés után, illetve azt követően, hogy egyeztetett Luka Modric csapatkapitánnyal, valamint Vedran Corluka helyettes csapatkapitánnyal úgy döntött, azonnali hatállyal hazaküldi Nikola Kalinicot, mert úgy érezték, nem engedhetik meg, hogy bárki bomlassza a csapategységet.

Kalinic semmit sem hozott fel önmaga védelmére, elnézést sem kért, magyarázatot sem adott, csak összecsomagolt és hazautazott. Azóta sem hallani róla, pedig a válogatott sikert sikerre halmozva menetelt a vébé döntőjéig.

A horvát média próbálta szóra bírni az embert, aki a válogatott legnagyobb sikereiről maradt le, ő azonban nem nyilatkozik. Helyette ügynöke, Tomislav Erceg szólalt meg: „A válogatott? Most már értelmetlen arról beszélni, hogy mi történt. Az élet megy tovább“ – mondta.

Kalinicnek klubszinten sem a legjobb éve az idei: a Milan szeretne mielőbb túladni rajta, lehetőleg már a nyári átigazolási szezon folyamán. „Sajnos ez az év nem jól alakult számára, de meggyőződésem, hogy Nikola hamarosan bebizonyíthatja, mennyit ér. Átigazolási időszak? Egyelőre nem szeretnénk erről beszélni“ – mondta a menedzser.

Kalinic pedig vasárnap otthon, a karosszékéből nézheti azt a döntőt, amelyen akár játszhatott is volna.