„Ne lopjátok meg Modricot!“

A nemzetközi sportsajtó és a szurkolók jelentős része szerint is a horvát válogatott középpályásának kellene kapnia idén az Aranylabdát+VIDEÓ

MH – 2018.07.12. 11:26 –

Egyre többeknek meggyőződése, hogy a horvát válogatott csapatkapitányának kellene kapnia az idén az Aranylabdát, ha Horvátország a labdarúgó világbajnokság döntőjében vasárnap legyőzi Franciaország válogatottját.

modricörül

Csendes zseninek nevezi Luka Modricot az ausztrál SBS: „Modric marketingszempontból nem annyira kifizetődő választás. Talán azért, mert alacsony és csendes. Modric biztosan nem a horvát Cristiano Ronaldo. Talán éppen ezért becsülik alá. Nem illik bele abba a sztereotípiába, ami az emberekben a horvátokról él, akik tele vannak energiával, mint Mario Mandzukic, Domagoj Vida és Ivan Perisic. Azonban ő joggal pályázhat az Aranylabdára“ – írja az ausztrál lap, amely szerint mindenkinek élveznie kellene Modric vélhetően utolsó meccsét a világbajnokságokon.

Modric viszont azt üzeni, hogy pillanatnyilag nem az Aranylabda foglalkoztatja, csak a vébé döntője érdekli.

A spanyol Marca is csodálja a horvát játékost: „Ez Modric világbajnoksága! A hozzá hasonló játékos sokkal többet érdemel az egyéni díjaknál. Az olyan csapatjátékos, mint Modric, sokkal többet érdemel. Az a labdarúgó, aki saját játékostársait jobbá teszi, igazságos díjat érdemel. És mindannyian tudjuk, melyik ez a díj. Zadar városa büszkélkedhetne az Aranylabda tulajdonosával és a világbajnokkal“ – írja a madridi Marca a Real és a horvát válogatott kulcsemberéről.

A madridi média egyébként már kampányt is kezdett, hogy Modric kapja meg a világ legjobb labdarúgójának díját, s várható, hogy a kampányt a Real Madrid is támogatni fogja most, hogy a klubtól távozott Cristiano Ronaldo, akinek a legnagyobb esélye volt eddig megszerezni az Aranylabdát.

Még a Barcelona szurkolói is azt szeretnék, ha Modric kapná az Aranylabdát – mert az kevésbé fájna nekik, minthogy ismét Ronaldo emelje a magasba a trófeát kedvencük, Lionel Messi elől.

Kevin Egan, a Beln Sport újságírója Modricot géniusznak, vezetőnek és harcosnak írja le, aki teljes egészében megérdemli az Aranylabdát. Hasonló véleményen van az argentin Roy Nemer is.

„Gratulálok Horvátországnak, hihetetlen siker. Modricnak egyszerűen meg kell kapnia az Aaranylabdát az idén, függetlenül attól, hogy hogyan ér véget a vébé. Senki sem volt fontosabb klubja és nemzete számára, mint ő az idén“ – írja az olasz újságíró, Carlo Garganese.

„Nem lophatjátok meg Modricot“, „Bárki kapja az Aranylabdát, ha az nem Modric lesz, lopás lenne“, „Hogyan magyaráznátok meg az embereknek, ha nem Modric kapná az Aranylabdát?“ – csak néhány kommentár a közösségi oldalakon azok közül, amelyek Modricot éltetik.

A horvát válogatott egyébként így ünnepelt szerdán este az angol válogatott felett aratott győzelem után