Elkezdődött az EFOTT

A Velencei-tónál az idén több mint száz fellépő várja a fesztiválozókat

Zsiray-Rummer Zoltán – 2018.07.12. 00:55 –

Minden eddiginél erősebb felhozatal várja az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT) érkezőket vasárnapig Velencén. Itt lép fel először hazánkban a brit Jessie J, és most debütál a családbarát helyszín, ahol kézművesfoglalkozások és gyerekkoncertek is lesznek.
Megnyílt tegnap Velencén a vasárnapig tartó EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Maszlavér Gábor fesztiváligazgató ez alkalomból a távirati iroda tudósítása szerint elmondta: több mint száz fellépő lesz a rendezvényen, amely minden eddiginél erősebb felhozatallal várja a látogatókat. Először ad hazánkban koncertet a brit Jessie J, de fellép Velencén a szintén brit John Newman, az ausztrál Dub FX, a belga Lost Frequencies és a dán rockbanda, a Volbeat is. A magyar előadók közül színpadra áll többek közt a Wellhello, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Majka és Curtis, és Rúzsa Magdi is ad koncertet a fesztiválon.

Az idén debütál a fesztivál családbarát helyszíne, ahol kézművesprogramok, gyermekbarát együttesek, gyermekrendezvények és szakképzett felügyelet várja a fiatal családokat. Újdonság az idei fesztiválon az innovatív mobilapplikáció is, amelyben tájékozódást segítő és a programokat áttekintő funkciók is megjelentek.

Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a részt vevő felsőoktatási hallgatókat köszöntve elmondta: kreativitásukkal, tudásukkal hivatástudatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az ország, a társadalom tud fejlődni. Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának leköszönő elnöke a fesztivál fejlődéséről szólva elmondta: a diákbérletek számát az elmúlt négy évben harminc százalékkal növelték, és összességében egy kistelepülésnyivel többen szórakoznak az EFOTT-on azóta.

Az idén a házigazda szerepét az ELTE vállalta. Az intézmény kancellárja, Scheuer Gyula úgy fogalmazott: egy egyetemnek mind az oktatásban, mind az egyetemi szolgáltatásokban hallgatócentrikusnak kell lennie. Fontosnak tartják, hogy a hallgatók szava és véleménye egyre jobban megjelenjen a felsőoktatásban.

L. Simon László, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: rendkívül fontos az EFOTT jelenléte, a vendégéjszakák számához a fesztivál is hozzájárult. Koszti András polgármester arról beszélt: sorozatban negyedik éve Velence ad otthont az EFOTT-nak, és ezalatt kiváló együttműködés alakult ki a szervezőkkel.