Újabb szakaszt nyert a kolumbiai Gavíria

Kerékpár. Továbbra is a belga Van Avermaeté a sárga trikó

Burkovits Ferenc – 2018.07.11. 01:06 –

A kolumbiai Fernando Gavíria nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, a belga Greg van Avermaet megőrizte első helyét az összetettben. A La Baule és Sarzeau közötti 195 kilométeren egy négyfős szökevénycsoport hosszan haladt a mezőny előtt, amely azzal együtt is utolérte őket az utolsó kilométer előtt, hogy öt kilométerrel a célt megelőzően bukás zavarta meg.

Gavíria 20180711 Ilyen szoros volt a negyedik etap befutója! A győztes Fernando Gavíria jobbra, kék-sárga trikóban (Fotó: Reuters - Benoit Tessier)
A sprinthajrában a Quick-Step Floors kerekese – aki az első etapon is diadalmaskodott – a szlovák Peter Sagant (Bora-Hansgrohe) és a német André Greipelt (Lotto-Soudal) előzte meg az elsőségért. A sárga trikós és riválisai is a mezőnnyel értek célba, így az összetett élcsoportja nem változott. Továbbra is Van Avermaet, a BMC kerekese vezet, csapattársa, az amerikai Tejay van Garderen azonos idővel második, míg a belga Geraint Thomas, a Sky brit versenyzője, mindössze három másodperces hátránnyal a harmadik.

A versenyzőkre szerdán a Lorient és Quimper közötti 204,5 kilométer megtétele vár. A 105. Tour de France-on a július 29-i, párizsi befutóig 3351 kilométert teljesít a mezőny.