Ma kezdődött az EFOTT

A fesztivál idén sem rest megmozgatnia fiatalokat

MH – 2018.07.10. 15:14 –

Július 10-e és 16-a között a szervezők csordultig töltik a Velencei-tó partját programokkal, a Csak szabadon... életérzésnek kedvezve. A különleges élményekkel készülő Civil Tér, a turisztikai, kulturális és sport lehetőségek várhatóan teltházas érdeklődést hoznak. Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar sztárok koncertjei mellett biztosan nem lehet majd unatkozni az idei EFOTT-on.

Idén sem lesz sok nyugta Velencén a fiataloknak, ugyanis az EFOTT a világsztárokon és a magyar könnyűzene legnagyobb alakjain kívül nem csak zenés programokkal állt elő...

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója elnevezéshez hűen olyan napközbeni programokkal várja a velencei tópartra érkezőket, amelyekkel más fesztiválokon nem, vagy csak elvétve találkozhatunk. Eddig sem nevezhettük beszükült látóterűnek az EFOTT fesztivált, de idén még inkább kitágultak a keretei, ugyanis a már megszokott sport eseményeken kívül nagy hangsúlyt kapnak a turisztikai programok és a civil szervezetek is, de ha ez még mindig nem keltené fel az érdeklődést, akkor a most is megrendezésre kerülő EFOTT challenge grandiózus versenysorozata, ahol csoportokba szerveződve vehettek részt a szervőlk által adott kíhívásokon, biztosan megteszi a hatását.

Efott 2018 colorparty

Forrás: EFOTT

A civil programok megszervezésében az EFOTT idei házigazdája, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem hallgatói segédkeznek, akik meglepő és különleges, ám a mai világot hűen tükröző témákkal színesítik a fesztiválozók időtöltését: a Civil Tér központjában világutazás, társadalmi mobilizáció, trollfoci történet , VB kerekasztal témákban barangolhatnak az érdeklődők, vagy részt vehetnek kémiai kísérletekben, a fantasztikus világ kedvelői pedig A bosszúállók, a Trónok harca és az Éhezők viadala elemzéseiben merülhetnek el. Természetesen a felsőoktatás is központi szerephez jut, ám itt kötetlen hangulatban lehet majd beszélgetni oktatókkal és hallgatókkal egyaránt, az egyetemi kitelepülések keretein belül.

 

 

A fesztiválozók hazai fellépőkkel mehetnek lovaskocsis bortúrárra vagy kirámdulhatnak az  ingókövekhez, de akár a Velencei-tavat is körbetekerhetik biciklivel. A szervezők trendkövető beállítottságának köszönhetően, idén is újítanak: már tematikus quiz esttel, pálinka- és szörpfőzde látogatással is be lehet melegíteni az estére. Az igazi kalandvágyók akár át is vitorlázhatják a tavat, miközben a hangulatot olyan előadók biztosítják, mint a  30y, a Punnany Massif vagy Dub FX. 

EFOTT

Forrás: EFOTT

És hamár a fellépőknél tartunk, a szervezők megpróbáltak a legkülönbb stílusok és irányzatok leghíresebb fellépőit egy fesztivál keretei közé tenni, így lehet olyan variáns az idei gárda, amilyen: John Newman, Wellhello, Konyha, Animal Cannibals, AWS, Tankcsapda, Majka & Curtis, Supernem, Fish és még sokan, sokan mások.

További ínyencség lehet a fesztivál napközbeni programjai közül A milliomos képző, a dodgem, az interaktív szabadulószoba, a börtönjárat és a sokak által  kedvelt color party, vagy akár a  MOL-limózás olyan zenészekkel, mint JumoDaddy, a Blahalouisiana, Peter Jabin  vagy a  Depresszió tagjai