Wenger: Özil behúzott kézifékkel játszott

A francia tréner szerint a vb előtt kapott bírálatok megzavarták korábbi játékosát

2018.07.10. 13:53 –

Korábbi edzője, Arsene Wenger szerint Mesut Özil nem adta ki magából a maximumot az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

"Jól ismerem őt, fantasztikus játékos. De Gündogannal együtt szenvedtek attól, ami a vb előtt történt" - utalt a francia tréner arra, hogy Özil és a szintén török származású Ilkay Gündogan májusban Recep Tayyip Erdogan török elnökkel fotózkodott, és egy-egy mezzel ajándékozta meg a politikust. Utóbb emiatt számos bírálat érte őket.

Wenger, aki 2013-tól az elmúlt idény végéig edzette Özilt az Arsenalnál, közölte, a vb-n nem azt a futballistát látta, akit megismert Londonban. "Időnként behúzott kézifékkel játszott. Azokban a helyzetekben, amikor előre kellett volna törnie, inkább egy biztos passzt választott" - elemezte a középpályás teljesítményét a katari beIN Sports tévécsatornán.

 

A németek címvédőként már a csoportkör után búcsúztak a vb-től, s nemrég Reinhard Grindel szövetségi elnök, illetve Oliver Bierhoff, a Nationalelf menedzsere felszólította az azóta hallgató Özilt, hogy nyilvánosan adjon magyarázatot az elmúlt hetek történéseire.